Care a fost primul job al lui Cătălin Scărlătescu? Nu i-a fost niciodată jenă să recunoască ce făcea pentru bani la 16 ani

Publicat: 30/08/2021 | 08:08

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, s-a angajat pentru prima oară la un hotel din Eforie Sud, pe când avea doar 16 ani. Câștigătorul sezonului 9 de la “Chefi la cuțite” nu i-a fost niciodată jenă să recunoască ce făcea pentru bani în adolescență.

Cătălin Scărlătescu și-a impus să ajungă bucătar încă din timpul liceului. Ideea i-a venit în vara anului 1987, când muncea la Hotelul “Flamingo”, unde era curier. A fost, practic, primul lui job. Pentru a-și împlini visul, a început, în 1989, cu munca de jos, de la manipulare marfă, curăţenie și apoi curăţat legume.

(VEZI AICI: CELEBRUL CHEF A “ATACAT” O ȘATENĂ PE PLAJĂ. A PIPĂIT-O, I-A COTROBĂIT PRIN GEANTĂ ȘI…)

Apoi, în anii ’90, a plecat pe mare, unde a muncit ca stewart pe un vapor cargo. Ulterior, a plecat în Germania, unde a început să lucreze în localuri de lux, printre care “Kempinski Sporting Club Badsarrow” sau “Filippo Nisi”.

Vrea să-și deschidă propriul restaurant

Cătălin Scărlătescu a revenit, în final, în România, unde a devenit bucătar-șef la restaurantul Angels, după care manager executiv la Museum și copartener la localul “Il Gambero Rosso”. De ani buni, lucrează la “Howard & Johnson“.

Cătălin Scărlătescu, care la 16 ani era curier, își dorește să-și deschidă propriul restaurant, cel mai probabil în toamna acestui an. Ar dori să o angajeze pe Narcisa Birjaru, câștigătoarea ultimului sezon de la “Chefi la cuțite”.

Cea mai bună rețetă de ciorbă, în opinia lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit unul dintre cele mai mare secrete în ceea ce privește prepararea unui ciorbe delicioase. Indiferent de rețeta pe care o urmezi, unul dintre ingredientele cele mai importante, căruia trebuie să îi acorzi atenție este apa.

(CITEȘTE ȘI: SCANDAL LA ”CHEFI LA CUȚITE”, DE PE ANTENA 1: ”SĂ TE ÎMPUȘTE SCĂRLĂTESCU ÎN CEAFĂ”)

Potrivit spuselor chef-ului, pentru ca o ciorbă să iasă deliciosă apa trebuie să stea cel puțin 24 de ore. Pe lângă acest truc, trebuie să acorzi o atenție specială și tipului de carne pe care îl folosești.

Primul secret e cum îţi alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsaţi apa din care facem ciorbă cel puţin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori, pentru că mai zboară din clor. Şi pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcţie de tipul de carne cumpărat şi aici trebuie să ştii să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la aşa ceva”, a declarat chef Cătălin Scărlătescu.

Răzvan Scarlat
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. ... citește mai mult