Care este cel mai periculos loc din magazinele Lidl, Mega Image sau Kaufland în timpul epidemiei de coronavirus

Publicat: 10/05/2020 | 14:17
Care este cel mai periculos loc din magazinele Lidl, Mega Image sau Kaufland în timpul epidemiei de coronavirus

Deşi din 15 mai vor fi restricţii care vor dispărea, încă nu am scăpat de pandemia de coronavirus. Spaţiile publice închise, aşa cum sunt şi magazinele Lidl, Mega Image sau Kaufland, constituie o problemă, aşa că este necesar să ştiţi ce să faceţi ca să vă feriţi de neplăceri.

Cel mai periculos loc din Lidl, Mega Image, Kaufland în timpul epidemiei de COVID19

În timpul epidemiei de coronavirus, cel mai periculos loc din magazine este la casa de marcat. Acest lucru se întâmplă pentru că, odată ajunşi la casă, oamenii au tendinţa să stea mai apropiaţi, ba chiar să se înghesuiască şi să nu mai respecte distanţele. Tocmai de aceea, Lidl, Mega Image, Kaufland, dar şi celelalte magazine, au pus marcaje pe podea la casele de marcat, pentru a le arăta oamenilor la ce distanţă trebuie să stea.

Chiar şi aşa, există şi persoane care nu respectă această distanţă, iar tocmai de aceea ar fi bine să purtaţi o mască atunci când mergeţi la cumpărături. De altfel, din 15 mai, purtarea acesteia va fi obligatorie în spaţiile închise.

Se poate lua coronavirusul de pe alimentele din supermarket?

O altă controversă legată de supermarketuri a fost informaţia conform căreia coronavirusul s-ar putea transmite de pe ambalaje şi că ar exista un risc de infectare prin alimente.

Însă, Paul Anghel, directorul Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, a afirmat că nu putem lua virusul chinezesc de pe ambalaje sau din produsele pe care le cumpărăm.

„Deşi studiile recente arată că virusul SARS-CoV-2 persistă până la 24 de ore pe carton şi până la câteva zile pe suprafeţe mai dure (oţel, plastic) nu există nicio dovadă că ambajele contaminate transmit infecţia”, a spus Paul Anghel.

El a mai precizat că din comunicările OMS şi ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară a rezultat că nu există vreun raport sau vreo dovadă că virusul ar fi fost transmis prin alimente. Şeful ANPC a mai afirmat şi că aceste coronavirusuri au nevoie de o gazdă pentru a se multiplica şi nu pot face asta în produse alimentare.

„Nu există informaţii privind prezenţa în aliment a virusului, supravieţuirea acestuia în aliment şi riscul de infectare a oamenilor”, a mai precizat acesta.