Cât costă cea mai scumpă ceaşcă de cafea din lume? Se găseşte şi în România

Publicat: 19/02/2024 | 10:36

V-ați întrebat vreodată cât costă cea mai scumpă cană de cafea din lume? Este vorba despre celebra cafea KOPI LUWAK. Înainte era adusă ca suvenir din străinătate, dar acum se găsește în meniurile restaurantelor din toată țara.  Cât trebuie să scoată din buzunare iubitorii de cafea pentru a savura o ceașcă?

Într-un restaurant din Cluj, la solicitarea clienților, a fost adăugată în meniu cafeaua Kopi Luwak. Procedura de obținere a acesteia este neobișnuită și provine din regiuni îndepărtate ale lumii. Un mic mamifer omnivor, cunoscut sub numele de Civetă de palmier, selectează și consumă cele mai bune fructe de cafea de pe arbori. Boabele nedigerate sunt ulterior eliminate prin excremente.

Dacă erați curioși, o ceașcă din această cafea ajunge să coste și 45 de lei. Clienții restaurantului clujean nu par să fie deranjați de preț, savoarea cafelei meritând fiecare bănuț.

Spre exemplu, Victor spune că a descoperit cafeaua Kopi Luwak în 2007, în urma unei călătorii în Vietnam. A fost total impresionat de gustul cafelei.

„Am băut prima dată cafeaua într-o vacanţă în Vietnam. Are o aromă deosebită. Simţi corpul cafelei, are o aciditate scăzută, e deosebită”, a povestit Victor, pentru observatornews.ro.

„Aroma este foarte diferită, comparativ cu espresso normal pe care îl bem zi de zi”, a mai povestit un alt client.

Acest tip de cafea este apreciată în întreaga lume. Prețul unui kilogram este de 400 de euro, însă acest lucru nu îi descurajează pe cei ce doresc să își amintească locurile pe care le-au vizitat.

Citește și: CELEBRU MAGAZIN DE LA NOI, ALERTĂ ALIMENTARĂ! DULCIURILE PENTRU COPII CARE POT CONȚINE AȘCHII DE METAL

Clienții sunt înnebuniți după cea mai scumpă cafea din lume

Cafeneaua din Cluj care vinde această delicatesă se bucură de un devărat succes. Majoritatea clienților lor au experimentat acest tip de cafea în vacanțe, în Thailanda sau Vietnam.

„Majoritatea clienţilor noştri sunt cei care au fost în Thailanda sau în zona asiatică şi au avut contact cu cacaoa şi vin la noi destul de des pentru a savura o cafea din Thailanda şi Vietnam”, a povestit barmanul Murariu Ionuţ, conform sursei citate.

Unul dintre suvenirurile aduse în țara noastră din călătoriile românilor, acest produs are un gust autentic, iar bucătarul trebuie să fie familiarizat cu toate secretele țării de origine pentru a-l prepara. Conducerea bucătăriei în restaurantul clujean cu specific asiatic îi aparține lui Kithsana, originară din Thailanda. Printre preparatele cele mai solicitate se numără supa de creveți servită în coajă de nucă de cocos și pad thai cu creveți.

„Mâncarea asiatică va creşte foarte mult în anii următori în România, pentru că există o cerere destul de mare pe concepte asiatice. Lumea nu mai vrea acelaşi tradiţional şi caută tot timpul inovaţie, iar generaţiile tinere se duc în direcţia asta de a schimba trandul cel mai des”, a dezvăluit Bogdan Ciocian, ceo lanţ de cafenele.

Conform unui studiu, rezervările românilor pentru zboruri pe distanțe lungi în afara Europei au înregistrat o creștere de aproape 50% față de anul 2022.

Citește și: BACȘIȘ COLOSAL PENTRU O CHELNERIȚĂ, LA O COMANDĂ DE DOAR 32 DOLARI! MOTIVUL IREAL PENTRU CARE A FOST DATĂ IMEDIAT AFARĂ