Cât costă o prăjitură Boema, la Cofetăria Capşa? Câţi bani trebuie să scoţi din buzunar pentru prăjiturile de altădată

Publicat: 14/03/2023 | 09:59

Puțini sunt cei care rezistă în fața unei prăjituri delicioase, iar dacă aceasta mai aduce aminte și de gustul de altădată, este greu să reziste ispitei. Deserturile de astăzi sunt extravagante și oferă o bogăție de gusturi, însă, nici cele de altădată nu sunt de ignorat. Nostalgia prăjiturilor pune stăpânire pe mulți, iar atunci când acest lucru se întâmplă rezolvarea este simplă: un drum la Capșa, pentru o prăjitură „ca pe vremuri”.

Atunci când vine vorba despre „locuri dulci” din București, care au făcut istorie prin deserturile cu care îți puteai răsfăța papilele gustative, gândul multora zboară spre Cofetăria Capșa. În anul 1852, frații Capșa, Anton și Vasile, deschideau celebrul local de pe Calea Victoriei, ce avea să fie o emblemă pentru București. Dacă în restul cofetăriilor se găseau prăjituri comune, oarecum, precum baclavale, sarailii, cataifuri și pricomigdale, la Capșa clienții se desfătau cu prăjituri ceva mai elegante, făcute după rețete aduse de Grigore Capșa de la Paris.

Mulți își aduc aminte de prăjiturile de la Capșa, iar când nostalgia lovește, destinația este clară. Cei care își doresc să mai simtă gustul prăjiturilor de altădată le găsesc și acum pe Calea Victoriei, iar pentru câțiva lei se asigură de o călătorie culinară în trecut. De exemplu, celebra prăjitură „Boema” se vinde acum cu 17 lei și are gustul de altădată. Joffra sau savarina se vând la același preț.

Prăjitura Boema. Foto: Capșa

(CITEȘTE ȘI: PRĂJITURA „BĂTUTĂ CU BRÂNZĂ”. NUMELE BIZAR ŢI SE PARE RESPINGĂTOR? MAI GÂNDEŞTE-TE O DATĂ)

Prăjiturile de altădată

Capșa nu este sigura locație unde cei interesați pot redescoperi gustul prăjiturilor din vremuri de mult apuse. Există mai multe locuri ce încă au în meniu prăjiturile consacrate în România și le păstrează același gust și aromă, însă prețul acestora este ceva mai piperat față de cel de acum aproape 30 de ani.

Pofticioșii pot găsi și se pot desfăta cu prăjitura „Regina Maria” sau „Carmen Sylva”, pentru care trebuie să scoată din buzunar 29 de lei. Prăjitura Take Ionescu, celebră la evenimentele politice, valorează acum 32 de lei. De asemenea, prăjituri precum „Amandina”, „Savrina” sau „Carpați” sunt în continuare pe gustul multora. Acestea vin încărcate cu un val de nostalgie și se vând la prețul de 29 de lei.

(VEZI ȘI: PRĂJITURA CARE A ÎNNEBUNIT PLANETA! DA, AŢI CITIT BINE. CUM SE PREPARĂ CEL MAI RÂVNIT DESERT)