Cât costă produsele tradiționale într-un târg organizat de producători. Românii au dat năvală la standuri: ”Am rămas cu doi cozonaci”

Publicat: 17/03/2024 | 22:11
Românii s-au înghesuit să cumpere produse tradiționale/ Sursa foto: Captură video Observator

Românii au dat năvală la standuri pentru a cumpăra produse tradiționale. Comercianții au mărturisit că au rămas fără marfă. Află, în articol, ce prețuri sunt într-un târg organizat de producători în Capitală.

În acest weekend, a avut loc un târg de produse tradiționale în Sectorul 4 al Capitalei. Bucureștenii au fost foarte încântați, drept dovadă că locația a fost plină de oameni. O mulțime de producători locali au venit de la sute de kilometri distanță pentru a pune la dispoziția clienților bunătăți diverse.

Citește și: DOI TINERI DIN GALAȚI AU DAT LOVITURA CU O REȚETĂ VECHE DE 300 DE ANI: „ACESTA ESTE ATUUL NOSTRU”

Cât costă produsele tradiționale la târgul organizat de producători

Târgul de produse tradiționale din Capitală a fost plin, în acest weekend. Bucureștenii s-au înghesuit pentru a cumpăra bunătățile aduse de producătorii locali. Telemeaua, cârnații, șunca și mierea au fost printre cele mai căutate.

„Vindem produse din gospodăria mea proprie, propriul cârnat de casă, muşchi afumat, preparate din carne de oaie, tocană de oaie, sarmale, fasole cu ciolan și mult mai multe produse de panificație pe care le pregătesc acasă la mine: cozonac cu nucă şi rahat, plăcintă cu mere. Eu nu mai am ce da, am rămas cu doi cozonaci și câteva plăcinţele.”, a declarat Maria Spirinciu, producător local, pentru Observator News.

Românii nu s-au uitat deloc bani, ci au căutat doar să cumpere produse calitative. Astfel, prețurile sunt și ele pe măsură. Spre exemplu, un kilogram de șuncă afumată de porc costă 35 de lei, iar unul de cârnați, 50 de lei. Brânza și cașcavalul s-au vândut cu 50-55 de lei kilogramul, în funcție de sortiment. Gogoșile au fost și ele la mare căutare, prețul unei bucăți fiind de 5 lei.

„Venim de la Târgovişte. Avem gogoşi munteneşti, vindem cornuleţe cu magiun, mucenicii, chec. Gogoaşa este 5 lei, cornuleţele sunt 75 kilogramul, checul la fel, sunt produse de casă făcute chiar după reţete tradiţionale. S-au cam terminat. S-au vândut.”, a spus unul dintre producătorii locali.

Bucureștenii s-au înghesuit să cumpere și cozonaci. Prețul unui astfel de produs făcut în casă este de 60 de lei, kilogramul. Iar mierea apicultorilor din Bucovina costă între 40 și 50 de lei kilogramul. Comercianții au deja clienți fideli în Capitală.

„Am o miere cremă cu polen, este un produs nou şi o miere de cremă cu cacao, tartinabilă, îndrăgită de iubitorii de ciocolată, pentru copilaşi în special am încercat să aducem acest produs pe piaţă pt a inlocui zahărul.”, a spus Ovidiu Hura, un producător din Bucovina.

Citește și: ISTERIA ANTREPRENORIATULUI DIN ROMÂNIA SE ÎNVÂRTE ÎN JURUL UNEI AFACERI UNDE AI NEVOIE DE 9000 DE EURO. CE TREBUIE SĂ FACI