Cât costă un burger cu carne de crocodil, la un festival de lângă București. Mulți români se înghesuie să-l guste!

Publicat: 11/05/2024 | 15:05
La ce preț se vinde un burger de crocodil/foto: Facebook/Observator

Care este prețul pentru un burger cu carne de crocodil la un festival din apropierea Bucureștiului. Mulți români se înghesuie să îl guste.

Prețul unui burger cu carne de crocodil la festivalul din apropierea Bucureștiului este destul de piperat, dar atrage mulți curioși dornici să îl deguste. Este o experiență culinară interesantă pentru cei care sunt în căutare de gusturi noi și exotice. În afară de burgerul cu carne de crocodil, festivalul oferă și alte delicii culinare inedite și atracții interesante.

Citește și: CÂT TIMP POATE FI ȚINUTĂ FRIPTURA DE MIEL ÎN FRIGIDER. CUM ÎȚI POȚI DA SEAMA DACĂ S-A ALTERAT

La ce preț se vinde un burger cu carne de crocodil

Cel mai mare festival de barbeque din Europa se află acum la Snagov, unde 200 de bucătari pasionați se întrec pentru a câștiga. Gama variată de preparate include și burgeri, atrăgând atenția celor prezenți prin aromele lor delicioase și inovațiile culinare. Este un eveniment captivant care promite să încânte toate simțurile.

Unul dintre punctele de atracție a fost burgerul cu carne de crocodil, adus de un bucătar din Brazilia și pregătit conform unei rețete speciale. Imaginile cu carnea de crocodil pe grătar au fost distribuite pe rețelele de socializare de către organizatorii evenimentului, captivând atenția publicului. Chef Paizao, cu experiență în gătirea acestei delicatese din Brazilia, a adus un strop de exotism și rafinament culinar la festival.

„Avem o reţetă specială. Folosim jumătate crocodil şi jumătate o carne grasă ca să facem o formă mai frumoasă. Avem şi în Brazilia, dar îl numim altfel.

Trebuie doar să fie puţin rumenit şi pe partea cealaltă. Aştepţi, pui puţin sos şi brânză şi doar te bucuri de el. Românii au gusturi bune la mâncare”, a povestit bucătarul, potrivit Observator News.

Potrivit experților, gustul burgerului de carne de crocodil este o combinație intrigantă între aromele de pui și cele de pește. Cu un preț de 98 de lei, acest burger atrage privirile celor curioși de noi experiențe gastronomice. Pentru cei interesați de o porție mai generoasă, 500 de grame de friptură de crocodil costă 400 de lei.

Bucătarii români se străduiesc să se adapteze și să învețe secretele gătitului cu carne de crocodil, încercând să aducă un strop din exotismul acestui preparat și în gastronomia autohtonă.

“O să mă duc şi la colegi să fac un schimb de experienţă. Eu am mai mâncat carne de crocodil, ştiu cum este. Se aseamănă uşor cu puişorii de baltă, cu broască”, a spus un chef.

Participanții la festivalul din Snagov sunt captivați de misterul și exotismul gustului unic al burgerului de carne de crocodil. În mijlocul unei atmosfere pline de entuziasm și curiozitate, aceștia se pregătesc să experimenteze o aventură culinară cu adevărat neobișnuită. Aromele inedite și senzațiile gustative surprinzătoare promit să transforme fiecare mușcătură într-o experiență memorabilă.

“Sunt curioasă ce o să gătească cu el. Nu am mai mâncat până acum crocodil. Am înţeles că picioruşele de broască sunt asemănătoare”, a spus o persoană prezentă la festival.

“Crocodil nu am mâncat deci trebuie să mă duc să încerc. Mie imi place clasicul”, a mai spus cineva.

La festivalul din Snagov a participat și Chef Orlando Zaharia

Festivalul a fost marcat de numeroase atracții deosebite, printre care s-a numărat și rotisorul gigant, care a atras privirile și apetitul vizitatorilor. Cu un total de 200 de bucătari din 10 țări, evenimentul s-a dovedit a fi o adevărată festivitate culinară.

Printre bucătarii remarcabili care au participat la festival s-a numărat și chef Orlando Zaharia, cunoscut și ca jurat la emisiunea Chefi la Cuțite de la Antena 1. Împărtășindu-și expertiza, el a dezvăluit secretele preparării unor preparate apreciate de români, contribuind astfel la diversitatea și bogăția gastronomică a evenimentului.

“O să avem crocodilul românesc care, de fapt este un purceluş de lapte gătit minim 12 ore, marinat 24 de ore. Nu există alt crocodil mai bun decât porcul nostru românesc.

În afară de acest carusel care este şi pentru show, dar avem primul smash ciolan de porc din lume, din România şi arată cam aşa smash ciolan de porc fără niciun os, un condiment pe care l-am făcut noi şi ulei de măsline”, a spus Orlando Zaharia.

Citește și: CE A PUTUT SĂ SCRIE O TÂNĂRĂ DIN GORJ PE SALATA BOEUF, DE PAŞTE? AU RÂS CU LACRIMI CÂND AU VĂZUT MESAJUL GENIAL