Cât costă un simplu sandviş la magazinele din Aeroportul Otopeni? Cât trebuie să scoţi diin buzunar pentru o gustare

Publicat: 13/03/2024 | 08:40

Pe Aeroportul Otopeni, un simplu sandviș, cu salam uscat sau o banală gustare – o merdenea cu brânză sărată, o sticlă de apă plată și un desert pot ajunge să coste cât bugetul pe care o persoană îl alocă preparării meselor pe o întreagă săptămână -mic dejun, prânz și cină.  

Nu mai este un secret faptul că pe Aeroportul Otopeni prețurile la alimente sunt exorbitante. Pasagerii care ajung pe aeroport sunt nevoiți să plătească sume absurde pentru majoritatea produselor, fie că este vorba de o simplă merdenea, o felie de pizza, un sandvis, o apă plată sau o cafea.

Citește și: PASAGERII CARE ZBOARĂ DE PE OTOPENI VOR RĂMÂNE CU BUZA UMFLATĂ ÎNAINTE DE ÎMBARCARE. DECIZIA A FOST ANUNȚATĂ CHIAR AZI

Cât costă un banal sandviș pe Aeroportul Otopeni

Pasagerii care sunt nevoiți să petreacă multe ore pe Aeroportul Otopeni se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii ani. Neavând posibilitatea să treacă la controlul de frontieră cu alimente sau băuturi, cei mai mulți sunt obligați să cumpere alimente și băuturi din zona magazinelor duty-free, chiar dacă asta ar putea să-i coste enorm. Până și cele mai banale produse de patiserie au prețuri exorbitante.

Mai exact, un simplu sandviș cu salam uscat a ajuns să coste 55 de lei – sumă care poate fi folosită pentru prepararea a două feluri de mâncare. O merdenea cu brânză (160g ) costă 20 de lei – echivalentul unei mese calde la o cantină (friptură, garnitură și salată), în condițiile în care, la patiseriile din București, o astfel de gustare poate fi cumpărată cu doar 5 lei. La aceste costuri se mai adaugă și o sticlă de apă și un desert. În total, turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar nu mai puțin de 100 de lei de persoană. Un croissant cu unt costă 14 lei, iar un foietaj cu vanilie costă 15 lei.

”O banală gustare pe aeroportul din Capitală poate scoate din buzunarele românilor şi a tuturor turiștilor nu mai puțin de 100 de lei de persoană, dacă mai punem la socoteală şi o sticlă cu apă şi un desert. De pildă, o merdeneaa cu brânză de doar 160 gr costă 20 de lei, cât o masă caldă compusă dintr-o bucată de carne generoasă, garnitură la alegere şi o salată, pe care o găsim la o cantină din Bucureşti la doar 20 de lei. În condiţiile în care, la patiseriile din București, o astfel de merdenea se poate cumpăra cu doar 5 lei”, potrivit antena3.ro.