Cat de grav este, de fapt, Putin! De ce boală ar suferi

Publicat: 12/05/2022 | 14:50
De ce boală suferă Vladimir Putin

După ce Vladimir Putin a apărut de câteva ori în spațiul public și părea că nu are o stare de sănătate foarte bună, acum se speculează că ar suferi de o boală gravă. Iată despre ce este vorba și cine l-a dat de gol pe președintele Rusiei.

Întrebările legate de ceea ce urmează în Ucraina și până unde pot merge atrocitățile rușilor își găsesc răspunsul în starea de sănătate a lui Vladmir Putin.

De ce boală suferă, de fapt, Vladimir Putin

Cea mai recentă apariție a liderului de la Kremlin, în spațiul public, cu o stare nu foarte bună de sănătate, a fost de Ziua Victoriei. Vladimir Putin părea foarte slăbit și era acoperit cu o pătură. La scurt timp, fostul șef al spionilor britanici de la MI6 a vorbit că ar putea fi vorba despre boala Parkinson, iar simptomele sunt tot mai vizibile în comportamentul lui Putin.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT ÎN PLIN RĂZBOI! VLADIMIR PUTIN NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN MAREA NEAGRĂ

”În cazul unui al treilea război mondial despre care cred că vorbim este esențial pentru viitorul omenirii, asta clar, cred că ceea ce este îngrijorător ar fi speculația, pentru că este speculație faptul ca iată, comportamentul lui Putin, raționamentul lui este Subiectiv sau compromis de boală.

Cea mai bună explicație, dar nu știm dacă este corectă, este că ar avea boala Parkinson. Am auzit asta din partea mai multor neurologi care spun că pierderea stăpânirii de sine, psihoza, sunt simptome des întâlnite ale bolii Parkinson.

Și mai sunt și posibile dovezi că ar fi pe steroizi pentru că i s-a schimbat înfățișarea. 

Da, este îngrijorător și să presupunem că ar fi așa, pentru că nu știm sigur că cineva, în această poziție dominantă, are degetul pe butonul nuclear”, a declarat fostul şef al Serviciilor Secrete MI6, Sir Alex Younger.

Vladimir Putin

Boala Parkinson nu poate fi vindecată

Boala Parkinson, cea pe care ar putea să o aibă și Putin, este o tulburare neurodegenerativă care debutează cel mai adesea între 40 și 70 de ani. Simptomele afecțiunii neurologice progresează lent, uneori cu un tremor abia vizibil, la o singură mână. Tremorul devine frecvent, iar afecțiunea cauzează în mod obișnuit rigiditatea sau încetinirea mișcării.

În stadiile incipiente ale acestei boli, este posibil ca fața pacientului să nu arate semne deosebite. De asemenea, este posibil ca brațele pacientului să nu se legene în timpul mișcării sau ca vorbitul să devină neclar. Simptomele bolii Parkinson se înrăutățesc pe măsura ce boala progresează în timp.

Majoritatea persoanelor cu această afecțiune sunt diagnosticate în jurul vârstei de 60 de ani sau peste, dar există și cazuri în care boala poate debuta mult mai devreme. Afecțiunea se manifestă în cinci etape:

Etapa 1: simptomele sunt ușoare și nu afectează calitatea vieții pacientului;

Etapa 2: simptomele se înrăutățesc, activitățile zilnice devin mai dificile și necesită mai mult timp pentru a fi îndeplinite;

Etapa 3: este echivalentă cu stadiul mediu al bolii – pacientul își pierde echilibrul, se mișcă mai încet, iar căderile sunt frecvente;

Etapa 4: simptomele se agravează, iar pacientul are nevoie de asistență la mers și la desfășurarea activităților zilnice;

Etapa 5: este stadiul cel mai avansat al bolii Parkinson, în care pacientul nu se mai poate deplasa singur, ci are permanent nevoie de ajutor.

Deși boala Parkinson nu poate fi vindecată, medicamentele pot îmbunătăți semnificativ simptomele.

VEZI ȘI: VESTEA MOMENTULUI DE PE FRONT: „RĂZBOIUL SE VA ÎNCHEIA CU MOARTEA LUI VLADIMIR PUTIN”

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult