Cât de sănătoase sunt chispurile? Top 5 lucruri pe care trebuie să le ştii

De: Cancan
Publicat: 07/11/2017 | 15:29
Cât de sănătoase sunt chipsurile? Potrivit nutriţionoştilor, ingredientele pe care le conţin sunt nocive şi măresc riscurile apariţiei obezităţii, a diabetului de tip 2, a hipertensiunii şi a bolilor de inima. 
 
Cartofii contribuie la creşterea în greutate, iar în această privinţa chipsurile din cartofi sunt contraindicate cu desăvârşire. Conţinutul mare de amidon şi zaharuri pe care le conţin dereglează nivelurile de insulină şi glucoză din organism. Tocmai acest dezechilibru face că senzaţia de foame să crească puternic. 
 
Şi astfel tânjim să mai mâncăm câteva chipsuri care, pe lângă faptul că au foarte multe grăsimi, conţin şi coloranţi artificiali, conservanţi şi alte substanţe dăunătoare pentru organism. 

Cât de sănătoase sunt chipsurile? Ce alternative aveţi

Cât de sănătoase sunt chipsurile? Cercetătorii britanici susţin că chipsurile sunt atât de nesănătoase încât consumul lor zilnic este echivalentul a cinci litri de ulei prăjit pe an şi are legătură cu problemele ce ţin de hiperactivitatea copiilor, având un potenţial mare de a dezvolta celulele canceroase la adulţi. 
 
De asemenea, este indicat că femeile însărcinate să evite consumul de astfel de produse în cantităţi mari pentru a nu face rău bebeluşului, acest obicei fiind la fel de nociv pentru făt ca şi atunci când ar fuma. Chipsurile de pe rafturile hipermarketurilor pot fi, însă, înlocuite cu succes pentru a ne satisface poftă de ronţăit. O alternativă sănătoasă ar putea fi chipsurile din cartofi dulci. 
 
Se taie cartoful rondele subţiri şi se lasă la uscat pe o tavă în cuptorul încins. După preferinţă şi pentru a îi face cât mai crocanţi, se pot consumă fie cu zahăr brun sau sare. Chipsurile din sfeclă sunt foarte sănătoase şi sunt o metodă inedită pentru a îl convinge pe cel mic să mănânce această legumă. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase au şi un aport mare de nutrienţi. 

Cât de sănătoase sunt chipsurile? Alte gustări sănătoase

Cât de sănătoase sunt chipsurile? Chipsurile din mere sunt o minunăţie, preparate tot în cuptor, la o temperatură ridicată. Mărul se taie în rondele nici foarte groase, dar nici subţiri şi se lasă în cuptorul încălzit până la 180 de grade până se usucă. Pentru un plus de aromă şi gust puteţi adaugă peste feliile de măr zahăr brun şi scorţişoară. Nu vă opriţi doar la chipsurile amintite mai sus. 
 
Puteţi încerca cu încredere să faceţi gustări delicioase din felii de morcovi sau ridichi, iar de chipsurile din dovlecei cu siguranţă va veţi îndrăgosti, preparate la cuptor cu puţină sare şi ulei de măsline.