Cat ne costa masa traditionala de Paste?

De: Cancan
Publicat: 29/03/2010 | 00:00
NEGOCIERE. La Targul de miei din Capitala, clientii isi aleg animalul care va fi sacrificat Aglomeratie. Zarzavagiii din Piata Matache nu duc lipsa de clienti inaintea Pastelui

Oua rosii, cozonaci, pasca, drob, stufat si friptura de miel sunt alimentele care nu lipsesc de pe masa de Paste. Facand un calcul sumar, o masa traditionala pentru patru persoane i-ar costa pe romani peste 250 de lei. Aceasta in conditiile in care un kilogram de carne de miel se gaseste in piete la peste 24 de lei, un cofrag de 30 de oua costa aproape 13 lei, iar un cozonac intre 4 si 10 lei. Cu o saptamana inainte de Paste, multe dintre gospodine au inceput sa testeze ofertele comerciantilor. La targul de miei din Capitala este aglomeratie mare. Daca in urma cu o saptamana producatorii se plangeau ca nu prea este vanzare, acum abia mai fac fata clientilor. Aglomeratia este de inteles, deoarece Targul de miei din Capitala este locul in care „Vasilica” se cumpara cel mai ieftin. „Decat sa il iau din piata gata taiat, unde este si mai scump, prefer sa il iau viu de la targ. Pot sa mi-l aleg, este mai ieftin si sunt sigur ca este miel si nu caine”, ne-a spus Gheorghe Apostu. Un kilogram de carne de miel la targ costa intre 18 si 20 de lei, in functie de producator. Pentru cei mai comozi exista insa si preparate gata facute in magazine. Astfel, drobul gata facut in magazinele din piata costa la 17 lei kilogramul. Rosiile au preturi cuprinse intre 4 si 6 lei, castravetii intre 5 si 6 lei, ridichiile 1 leu legatura, iar salata verde intre 1,5 si 3 lei bucata. Ce preturi gasim la taraba 3 un kg de carne de miel – intre 24 si 26 de lei 3 un cofrag cu 30 de oua – 13 lei 3 cozonac – intre 4 si 10 lei 3 o legatura de ceapa – intre 1,5 si 2 lei 3 un kg de rosii – intre 4 si 6 lei 3 un kg de castraveti – intre 4 si 6 lei 3 un kg de cartofi – 2,5 lei 3 o sticla de vin – intre 5 si 20 de lei