Cât timp se pot păstra vinetele coapte la congelator. Ce avertizează specialiștii

Publicat: 29/11/2022 | 17:07

Gospodinele se pregătesc intens toamna, pentru sezonul rece. Pun la congelator tot felul de preparate și alimente, pentru a se asigura că au provizii pentru iarnă.  Cât consideră nutriționiștii că ar trebui să stea la congelator vinetele coapte.

Legumele congelate. Ideale pentru sezonul rece și pentru care majoritatea gospodinelor muncesc încă de la începutul toamnei, pentru a le întrebuința iarna, atât pentru tocănițe, cât și pentru salate. Vinetele sunt preferate de mulți români, fiind sănătoase și folosite în multe preparate delicioase. Pe lângă faptul că sunt delicioase, vinetele au numeroase beneficii pentru sănătatea organismului uman.

Beneficiile vinetelor

  • Bogate în fibre;
  • Susțin digestia;
  • Contribuie la vindecarea sau menținerea sub control a gastritei;
  • Vindecă refluxul gastric, arsurile și ulcerul;
  • Calmează indigestia, diareea, constipația și balonarea;
  • Conțin antioxidante puternice.
Vinete coapte la congelator / (sursă foto: Pixabay)

(CITEȘTE ȘI: Mulți români fac această greșeală! Cele 12 alimente pe care nu trebuie să le consumi după ora 19:00)

Cât timp se pot păstra vinetele la congelator

Nutriționiștii trag un semnal de alarmă referitor la termenul de „valabilitate” al vinetelor congelate. Aceștia spun că nu trebuie ținute mai mult de 5 luni la congelator, asta pentru că își pierd din proprietăți, iar o porție de vinete congelate pierde în jur de 25% din substanțele minerale, dacă sunt ținute prea mult timp la înghețat.

Astfel, ideal ar fi ca acestea să fie consumate în maxim 5 luni de la congelare, deși multe gospodine le păstrează chiar și 1 an de zile la congelator. Un alt aspect important este ca, în momentul în care alegi să congelezi vinetele trebuie să te uiți atent dacă sunt potrivite pentru a fi păstrate la înghețat pentru o perioadă mai lungă de timp. Spre exemplu, culoarea vinetelor trebuie să fie uniformă, închisă și fără pete și fără adâncituri.