Cât timp trebuie să dureze micul-dejun, prânzul și cina. În câte minute trebuie să mâncăm, de fapt

Publicat: 07/04/2023 | 11:12
În câte minute trebuie să mâncăm, de fapt

Specialiștii în nutriție ne spun ce beneficii avem, dacă respectăm anumite reguli atunci când vine vorba despre mesele principale ale unei persoane, respectiv micul-dejun, prânzul și cina. Cât timp trebuie să petreci la fiecare masă, de fapt, pentru a nu te alege cu disconfort sau chiar cu probleme de sănătate. 

În ultimii ani, oamenii au început să mănânce dezorganizat și mult mai repede, iar unele studii realizate de specialiștii străini arată că acest lucru este asociat cu dezvoltarea obezității. Pentru a nu ne confrunta cu diferite boli, nutriționiștii îți spun cât timp trebuie să stai, de fapt, la masă pentru a savura mâncarea.

CITEȘTE ȘI: „MÂNCAREA SĂRACULUI” SE VINDE LA PREȚURI PENTRU BOGAȚI! CÂȚI LEI A DAT UN TURIST PE O FELIE DE PÂINE CU UNTURĂ DE PORC, ÎNTR-UN RESTAURANT DIN CLUJ

Este știut faptul că românii sunt gurmanzi, iar această „calitate” a lor iese la iveală la fiecare eveniment din familie sau chiar la sărbători, precum Paște sau Crăciun. Fiecare se întrece în cât mai multe feluri de mâncare, iar gospodinele pun pe masă tot ce au pregătit mai bun. Principala greșeală, făcută de mulți oameni, este că nu știu să-și organizeze mâncarea, cantitatea și nici timpul petrecut la masă.

Cât timp trebuie să dureze micul-dejun, prânzul și cina

Potrivit cercetătorilor de la Journal of Translational Medicine, timpul petrecut la masă poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta colesterol ridicat. Specialiștii recomandă ca oamenii să mănânce încet, să nu se grăbească. O masă ar trebui să dureze cel puțin 20–30 de minute.

CITEȘTE ȘI: PRIMUL ORAȘ DIN ROMÂNIA CARE DEȚINE UN „FRIGIDER COMUNITAR”. CE CONDIȚII TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEȘTI CA SĂ POȚI LUA MÂNCARE FĂRĂ SĂ PLĂTEȘTI

Românii țin mult la silueta lor, așa că preferă alimentele nutritive, cu puține calorii. Mulți încearcă să țină un regim alimentar, să aibă un stil de viață sănătos, însă nu știu că trebuie să respecte anumite reguli. Trebuie să fie atenți la calitatea și prospețimea alimentelor, dar și la prepararea bucatelor. Specialiștii le transmit oamenilor că mâncarea se mestecă în tihnă, iar timpul în care poți face acest lucru depinde de cât de tare este preparatul.

Alimentele solide, deci care nu sunt fluide, sunt tari, trebuie mestecate până ajung lichid. Iar dacă mănânc o supă sau un compot, nu mănânc așa, bag în gură și înghit, nu! Sau dacă beau un suc, nu îl înghit așa! Plimbi măcar de 2-3 ori și amesteci puțin cu salivă sucul respectiv sau supa respectivă. Alimentele ajung în stomac nemestecate suficient, așa că acesta va fi nevoit să facă treaba dinților, deci să secrete mai mult suc gastric”, a transmis Cristela Georgescu, specialist în sănătate holistică, în 2019, la Digi 24.