Câți bani avea în buzunare Nicolae Ceaușescu în momentul în care a fost prins la Târgoviște

De: A. D.
Publicat: 25/01/2020 | 18:52
Nicolae Ceaușescu avea o fixație pentru... Mai mulți oameni veneau zilnic la el acasă ca să ocupe de asta

Istoria soților Ceaușescu a fost foarte controversată și a rămas în amintirea românilor, chiar și la 30 de ani de la executarea acestora. Foștii lideri comuniști și-au pus amprenta asupra poporului și au lăsat amintiri nu tocmai plăcute.

În momentul în care Nicolae Ceaușescu și Elena au realizat că revoluția prinde o amploare destul de mare și că nu mai sunt în siguranță au decis să fugă din capitală, pe 22 decembrie, la bordul unui elicopter. Prima destinație a fost reședința de la Snagov, unde au ajuns în jur de ora 12:00, iar de acolo au decolat spre Târgoviște. (CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRILE MENAJEREI ANALFABETE DESPRE VIAȚA SOȚIILOR CEAUȘESCU)

În apropiere de Boteni, armata a cerut elicopterului să aterizeze, soții Ceaușescu au abandonat aeronava și au pornit spre Târgovișet cu mașinile unor persoane oprite pe stradă de ofițerii de securitate. Până la lăsara întunericului cei doi au stat ascunși, iar spre seară au mers la sediul Miliției Județene, care fusese ocupat între timp de revoluționari.

Aici Elena și Nicolae Ceaușescu au fost arestați și percheziționați de revoluționari. Contrar așteptărilor, asupra lui Ceaușescu nu s-a găsit nimic. Acesta nu obișnuia să aibă bani cu el, pentru că în majoritatea contextelor nu avea nevoie. Se pare că el și Elena Ceaușescu își țineau toate lucrurile de valoare în poșetă.(VEZI ȘI: NICOLAE CEAUȘESCU AVEA O FIXAȚIE PENTRU… MAI MULȚI OAMENI VENEAU ZILNIC LA EL ACASĂ CA SĂ OCUPE DE ASTA)

Capetele de acuzare pentru soții Ceaușescu

După ce au fost capturați, pentru Elena și Nicolae Ceaușescu s-a improvizat un proces, în cadrul căruia au fost acuzați și condamnați la executare. Capetele de acuzare, potrivit dosarului întocmit au fost: genocid cu peste 60.000 de victime, subminarea puterii de stat prin organizarea de acţiuni armate împotriva poporului şi a puterii de stat, infracţiunea de distrugere a bunurilor obşteşti, prin distrugerea şi avarierea unor clădiri, explozii în oraşe, subminarea economiei naţionale. Ulterior procurorul Voinea a cerut condamnarea acestora la moarte pentru săvârşirea faptelor penale menţionate în cele patru capete de acuzare.