Câți bani câștigă, de fapt, un DJ dintr-un club din Centrul Vechi al Bucureștiului

Publicat: 22/03/2020 | 13:07
Câți bani câștigă, de fapt, un DJ dintr-un club din Centrul Vechi al Bucureștiului

Din ce în ce mai mulţi tineri pasionaţi de muzică se gândesc să fie DJ şi cred că pot face bani uşor mixând în ciuburi. Bineînţeles, majoritatea celor din Capitală ţintesc să ajungă într-un club din Centrul Vechi, inima Bucureştiului când vine vorba de distracţie, gândindu-se că se vor alege cu câştiguri substanţiale.

Câţi bani poate face un DJ într-un club din Centrul Vechi

Sunt foarte multe cluburi în Centrul Vechi, iar foarte mulţi DJ doresc să ajungă acolo. Ce trebuie, însă, ştiut? Pentru început este bine de ştiut că cei mai mulţi dintre DJ sunt liberi profesionişti şi nu au un salariu fix. Depinde câte ore prestează sau pentru ce sunt folosiţi, depinde de locaţia în care performează şi nu în ultimul rând, depinde ce renume au. Aşa cum se întâmplă în fiecare profesie, cei începători vor câştiga mai puţini bani decât cei experimentaţi

Astfel, câştigurile pot varia de la 50 de euro pâna la 300 de euro pe seară şi chiar şi mai mult dacă vine să mixeze un DJ foarte cunoscut care să îşi negocieze singur preţul.

Totodată, mai trebuie ştiut că mulţi dintre DJ nu se limitează doar la a mixa în cluburi şi foarte mulţi dintre ei ajung să pună muzică şi pe la nunţi sau diferite evenimente. Un DJ la o petrecere de nuntă cu un program de maxim 10 ore  poate costa şi 900 de lei, iar în aceşti bani nu intră sonorizarea sau jocurile de lumini.

DJ-ii români, afectaţi puternic de criza coronavirusului

Deşi meseria de DJ poate părea, la prima vedere, una din care ies bani siguri şi mulţi, criza coronavirusului din ultima perioadă ne-a demonstrat că nu este deloc aşa.

DJ-ii sunt printre cei mai loviţi de măsurile restrictive luate de autorităţi în ultima perioadă, pentru că închiderea cluburilor i-a lăsat pe mulţi fără surse de venit. Mai mult decât atât, nimeni nu se mai înghesuie să facă nunţi, mai ales că la acest moment sunt restricţionate adunările publice cu mai mult de 30 de persoane, iar nimeni nu poate spune cu exactitate cât va mai dura această criză şi ce se va întâmpla după aceea.