Cazul Caracal: fake news-uri elaborate la Budapesta, via Moscova! Gestul imoral făcut de jurnalistul maghiar Bayer Zsolt

Publicat: 16/08/2019 | 17:53

Astăzi se împlinesc trei săptămâni de când Gheorghe Dincă a fost încătușat de polițiști, iar ancheta deschisă în urma disparițiilor Alexandrei Măceșanu și a Luisei Melencu pare că bate pasul pe loc. În continuare sunt mult prea multe întrebări fără răspuns, iar monstrul din Caracal reușește să îi țină pe piste greșite pe anchetatori. Atât rudele celor două fete, despre care Gheorghe Dincă a declarat că le-a ucis, cât și mulți dintre românii care urmăresc evoluția acestui caz sunt de părere că se încearcă mușamalizarea acestei tragedii naționale. Totuși, jurnalistul maghiar Bayer Zsolt a depășia acea limită a bunului-simţ peste care nu se poate trece într-un articol care a apărut de curând. 

Citește și: Tânărul care a susținut că le ține prizoniere atât pe Alexandra cât și pe Luiza a fost lăsat în libertate

Cazul Caracal – gestul imoral făcut de jurnalistul maghiar Bayer Zsolt

Jurnalistul Bayer Zsolt a publicat miercuri, 14 august, în cunoscutul cotidian ungar “Magyarnemzet” un editorial în care, speculând tragicele evenimente petrecute în Caracal, a încercat să demonstreze că autorităţile române sunt foarte active atunci când vine vorba de documentarea faptelor de corupţie ale unor etnici maghiari cu funcţii de decizie în statul român, dar încearcă să muşamalizeze situaţia celor 2 tinere răpite şi, probabil, ucise în Caracal, relatează adevarul.ro.

Într-un colaj de ştiri adevărate mixate cu date false și lipsit de orice minim spirit deontologic, jurnalistul, care este extrem de apropiat Guvernului Orban şi implicat, de-a lungul timpului, în diverse acţiuni provocatoatre la adresa României, speculează cu un cinism care nu ar trebui să existe într-o societate democratică dispariţia Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu. El recurge la acest lucru pentru a ilustra, de fapt, spiritul anti-maghiar care ar caracteriza structurile de forţă din România. Vezi mai multe informații pe magyarnemzet.hu.
Citește și: Mama Alexandrei a primit un telefon care a bulversat-o complet: “Fetele sunt la mine”. A cerut bani pentru a le elibera
Articolul lui Bayer Zsolt a apărut la o zi distanţă după ce publicaţia oficială a propagandei Federaţiei Ruse, “Sputnik”, a publicat o teorie similară despre cazul Caracal, dovedind exact acelaşi cinims feroce şi lovind, nici mai mult nici mai puţin în România şi SUA. Nu mai e un secret pentru nimeni cât de apropiat a fost premierul ungar Viktor Orban de preşedintele Vladimir Putin în ultimii ani de zile. De altfel, din presa din Ungaria se știe despre relația apropiată dintre Bayer Zsolt, Orban Viktor şi Kover Laszlo, preşedintele Parlamentului Ungariei, dar şi de serviciile secrete ungare; publicaţia index.hu dezvăluind implicarea sa într-o operaţiune a serviciilor secrete de discreditare a unor organizaţii neguvernamentale ungare anti-Orban. Mai mult, este de notorietate deja faptul că Kover Laszlo a condus structurile informative ungare la finalul anilor 90, iar împreună cu Bayer Zsolt, jurnalistul Lukacs Csaba, Veress Laszlo, şeful său de cabinet al preşedintelui Parlamentului Ungariei şi istoricul Frater Oliver au încercat să orchestreze operaţiunea de reînhumare în România a scriitorului fascist şi anti-semit Nyiro Jozsef, eveniment care a generat un amplu scandal diplomatic româno-ungar şi de care, se pare din nou, că serviciile de informaţii ungare nu au fost străine.

Citește și: Alexandra și Luiza sunt în Anglia?! Ce a apărut pe străzile din Londra

Jurnalistul maghiar Bayer Zsolt, interdicție de a veni în România

Potrivit adevarul.ro, lui Bayer Zsolt i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul României în 2004 pentru desfăşurarea unor acţiuni ostile țării noastre, legate de promovarea ideii de separare teritorială, idee care şi atunci şi acum este sprijinită cu mult entuziasm de Budapesta, prin toate mijloacele de care aceasta dispune. Şi culmea, căruia i-au sărit în apărare, pentru a încerca revenirea asupra deciziei, tocmai parlamentarii UDMR de atunci! Află mai multe detalii de pe cdep.ro.

 

Alina Dragusin