Ce au pățit doi părinți români care au plecat cu cei mici în vacanță, în Germania. Atenție, ți se poate întâmpla și ție!

Publicat: 20/05/2022 | 22:29
Imagine reprezentativă. Sursă foto: Pixabay

Doi părinți români care au plecat cu cei mici în vacanță, în Germania, au avut parte de o surpriză neplăcută, atunci când au aterizat. Au intrat imediat în vizorul autorităților! Atenție, ți se poate întâmpla și ție!

Deși au vrut să aibă parte de momente de relaxare alături de cei doi copii, doi părinți români au constatat că, de fapt, au intrat în vizorul autorităților. În momentul în care aceștia au aterizat pe aeroportul din orașul german Memmingen, au fost nevoiți să ofere o serie de explicații. Polițiștii de frontieră au intrat în alertă în momentul în care au sesizat că în cursa de la București se află și doi copii.

Citește și STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2022-2023 A FOST PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL. CARE SUNT MODIFICĂRILE CELE MAI IMPORTANTE

Părinții români riscă să se aleagă cu sancțiuni

În urma investigațiilor, autoritățile germane au descoperit că cei doi copii ar fi trebuit să se afle la școală, la ore, având în vedere faptul că, în România, vacanța începe abia peste trei săptămâni. În Germania, absența de la școală trebuie să aibă un temei, iar chiulul nu este deloc acceptat. Mai mult decât atât, pe teritoriul german, amenda ajunge și până la 1500 de euro, pentru chiulul de la ore.

”La noi în land, amenda în asemenea situație este de 1.500 de euro. când am călătorit în România, pentru un deces în familie, am avut o foaie de la şcoală, să nu avem probleme la vamă!”, mărturisesc români stabiliți în Germania.

Vezi și SE ELIMINĂ TEZELE! ANUNȚUL VINE DE LA MINISTRUL EDUCAȚIEI

Mai mult decât atât, nu este acceptat nici chiulul cu câteva zile înainte de începere vacanței. Autoritățile din Germania au demarat procedurile pentru sancționarea părinților din România, pentru că aceștia consideră că au încălcat dreptul copiilor la şcolarizare.

Totuși, legea există și în România. Mai mult decât atât, potrivit legii, copiii pot fi învoiți de părinți maximum 20 de ore pe parcursul unui semestru, arată observatornews.ro.

Sursă foto: Pixabay