Ce conține, de fapt, vaccinul ARN mesager pe înțelesul tuturor

Publicat: 29/09/2021 | 18:05

Sunt numeroase întrebări legate de substanțele din spatele vaccinului ARN mesager, dar și numeroase supoziții în ceea ce privește o posibilă modificiare a ADN-ului uman. Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a făcut public un videoclip (VEZI AICI) explicativ în care se arată ce conține, de fapt, vaccinul ARN mesager. 

 

Modificarea ADN-ului, efecte secundare grave pe termen scurt sunt printre puținele supoziții care au apărut odată cu fabricarea vaccinului împotriva COVID-19. Speclaliștii consideră că îngrijorările asociate cu o astfel de supoziții sunt nefondate având în vedere că lista ingredientelor vaccinului ARN mesager este relativ simplă în comparaţie cu alte vaccinuri şi prezintă un risc foarte scăzut de reacţii adverse, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Lista ingredientelor vaccinului ARN mesager

(VEZI ȘI:RESTRICŢII COVID ÎN ROMÂNIA. CUM SE COMPLETEAZĂ DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE, VALABILĂ DIN SEPTEMBRIE 2021)

”Lista ingredientelor este relativ simplă în comparație cu alte vaccinuri: apă, săruri, oțet, zahăr, grăsimi și o substanță activă, fără concervanți. Majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc. De aceea acest vaccin reprezintă un risc foarte scăzut de reacții adverse.

Vaccinul respectă toate cerințele de calitate, siguranță, eficacitate și este aprobat de Comisia Europeană, după evaluarea efectuată de Agenția Europeană a Medicamentului”, conform CNCAV.

Vaccinurile ARN mesager nu utilizează pentru imunizare agenți patogeni inactivi sau cu activitate diminuată, cum e cazul vaccinurilor convenționale.

CNCAV reaminteşte că prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare
  • se reduce riscul de transmitere a virusului
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare
  • se reduce considerabil riscul de deces

(VEZI ȘI:CORONAVIRUS ROMÂNIA, 29 SEPTEMBRIE 2021. 10.826 CAZURI NOI AU FOST ÎNREGISTRATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

 

Sursa foto: Pixabay.ro