Ce este „metoda căruciorul” și ce trebuie să faci ca să nu pici pradă tâlharilor. Practica mârșavă din Italia a ajuns și în România

Publicat: 23/07/2023 | 18:09
Metoda căruciorul / Sursă foto: Facebook

Pe data de 22 iulie, asociația Save Our Souls – S.O.S. a transmis care este noua metodă de tâlhărie cu care se confruntă românii. Mesajul lor a devenit imediat viral și a fost preluat inclusiv de marile posturi de televiziune.

Odată cu venirea verii, au venit și noile metode de tâlhărie. Potrivit postării făcute de către asociație, tâlharii lasă un cărucior gol pe marginea drumurilor publice, pe timp de noapte, pentru a determina pasagerii mașinii să coboare să vadă despre ce este vorba.

Cum nimeni nu s-ar aștepta să dea peste un cărucior gol, ci peste un bebeluș, în timpul în care indivizii cercetează zona, tâlharii acționează. Fiind extrem de aproape, dar ascunși, ies și fură mașina, telefoanele sau alte obiecte de valoare. De asemenea, pot folosi și un scaun de mașină, nu doar un cărucior.

În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, spun reprezentanții asociației, nu trebuie să coborâți din mașină, ci să sunați autoritățile.

„Va avertizăm că există o nouă metodă de tâlhărie!
Dacă vedeți un cărucior, scaun de mașină sau orice tip de situație ce implică produse care dă impresia că sunt ale unui bebeluș părăsit în mijlocul pustietății vă rog, nu ieșiți din vehicul.
Anunțați autoritățile și aveți mare grijă!”, a transmis asociația Save Our Souls -S.O.S, pe Facebook.

(CITEȘTE ȘI: Doi tineri din Făget au pierdut 19.000 de lei la păcănele, după care au înscenat o tâlhărie pentru a recupera banii)

Primele cazuri de „metoda căruciorul”, sesizate în secțiunea de comentarii

Potrivit comentariilor, metoda căruciorul a făcut deja victime în Bistrița Năsăud și Caraș Severin. Se pare că escrocii români s-ar fi inspirat de la o metodă din Italia, unde trucul există de ani buni și este practicat de albanezi, români și bulgari.

Redăm doar câteva dintre zecile de comentarii apărute la poste, în doar 24 de ore:

„Mi-e frică doar uitându-mă la poze. De ce sunt unii în stare…”, „Dumnezeule, unde am ajuns”, „Sinceră să fiu, la așa ceva nu m-am gândit. Iar eu daca aș vedea un căruț, cu siguranță aș opri. Mulțumim pentru informație. Acum că știu, da, nu aș opri”, „Depinde în ce împrejurimi se află căruțul… și mai multe detalii la care poți fii atent sa îți dai seama dacă e vorba despre o răpire sau o tâlhărie…  cel mai bine este să anunți poliția să vină acolo să investigheze și mai dai o tură să vezi dacă a dispărut sau dacă și-a făcut datoria poliția”

(CITEȘTE ȘI: Numărul de infracțiuni a crescut îngrijorător în ultimul an! 53 de furturi și cel puțin o tâlhărie pe zi, în Capitală)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult