Ce experiență a avut un turist străin, după o călătorie cu CFR. Nu i-a venit să creadă: „Un vechi tren sovietic, la pachet cu unele ciudățenii”

Publicat: 28/10/2023 | 21:54
Un turist în România și-a spus părerea după o călătorie cu CFR-ul / Foto: Instagram

România a început să se numere printre destinațiile preferate ale străinilor. Tot mai mulți tineri de peste hotare vin și se bucură de frumusețile oferite de natura de la noi din țară. Mulți sunt impresionați de obiectivele turistice și decid să dea de veste mai departe, însă există și câțiva oameni care rămân cu un gust amar din diverse motive. De data aceasta, n-a fost cazul de așa ceva pentru Harry, un turist venit pe meleagurile noastre. Prin ce experiență a trecut după o călătorie cu CFR-ul?

Un tânăr a vrut să aibă parte de aventura vieții lui, așa că a ales să meargă cu un tren din București spre Chișinău. După o perioadă petrecută pe meleagurile noastre, Harry a vrut să meargă și cu un tren CFR. Și-a făcut bagajele și s-a îmbarcat la drum. Nici prin cap nu-i trecea ce avea să urmeze. Călătoria a durat 13 ore, însă tânărul spune că experiența aceasta nu s-a comparat cu niciuna.

CITEȘTE ȘI: IREAL CE A OBSERVAT ACEASTĂ TĂNĂRĂ, ÎN IMAGINILE SURPRINSE DE CAMERE DE SUPRAVEGHERE. PE CINE A VĂZUT DORMIND ÎN PATUL EI DIN DORMITOR

A mers cu un tren vechi, plin de „ciudățenii”, fix așa cum a descris el, într-un video postat în mediul online. S-a bucurat că a avut parte de un restaurant, unde a putut lua masa, și de un loc la cușetă unde s-a stins în pat, atunci când s-a simțit obosit. Tânărul a avut parte de tot confortul pe care și-l dorea, în drumul lui spre Republica Moldova.

Acesta este cea mai tare călătorie cu trenul pe care am făcut-o și nu este din cauza peisajelor. Acesta este trenul spre Basarabia. Durează aproximativ 13 ore și călătorește de la București, România, spre Chișinău, în Moldova. Dar trenul, în sine, a făcut cât toată experiența. Este un vechi tren sovietic, din anii ’60, și asta vine la pachet cu unele ciudățenii.

Există un cuptor alimentat cu lemne pentru a-i încălzi pe pasageri pe timpul iernii. Dar nu doar atât. Dacă îți aduci propriul ceai, îți poți umple cana cu apă fiartă dintr-un rezervor de apă. Și cel mai tare dintre toate, există chiar și un restaurant, cu un bar, în interior. Ei servesc mâncare și băutură până la ora 23:00. Și când ai terminat, poți să te întinzi și să dormi pe timpul nopții. Dar când ajungi la graniță, la ora 5:00, trebuie să fii pregătit de spectacol”, a povestit acesta, pe internet.

CITEȘTE ȘI: CE A PĂȚIT UN TURIST ÎN CAMERA DE HOTEL DIN BRAȘOV. SĂ CADĂ DIN PICIOARE CÂND A DESCHIS UȘA DE LA BAIE

Ce s-a întâmplat la granița cu Republica Moldova

Un lucru interesant pe care l-a aflat turistul străin a fost că la granița cu Republica Moldova, boghiurile (n.r. cuplu de patru roţi la vagon) s-au schimbat din cauza ecartamentului diferit (n.r. distanţa dintre feţele interioare ale celor două şine pe care rulează trenul) existent la vecinii de peste Prut.

„Ei scot roțile trenului separând fiecare vagon și ridicându-l în aer, apoi le rulează pe cele vechi deoparte și aduc un nou set de roți, care să se potrivească pe șinele sovietice mai late, în Moldova. Mi-am făcut un prieten care mi-a explicat cu entuziasm tot procesul. Dar toate se întâmplă când dormi și poți cu greu să-ți dai seama dacă nu-ți propui să o vezi. După alte câteva ore, ai ajuns în centrul Chișinăului”, a mai povestit acesta.