Ce înseamnă indicatorul de circulație din imagine. Ce indică, de fapt, săgeata neagră cu două vârfuri

Publicat: 28/11/2022 | 16:11
Indicatorul care îi pune în dificultate pe șoferi

Cei care vor să obțină permisul de conducere trebuie să cunoască, extrem de bine, indicatoarele din trafic. Poate că unul dintre cele mai dificile, care îi pune în dificultate și pe șoferii experimentați, este semnul cu săgeata neagră în cele două vârfuri. Acesta se instalează de multe ori alături de un alt indicator. 

Semnul din imagine reprezintă confirmarea de acțiune a indicatorului. Acest panou este amplasat alături de un alt indicator și are rolul de a delimita zona de acțiune a indicatorului pe care îl însoțește. Chiar dacă semnificația sa nu este dificilă, mulți șoferi sunt puși în dificultate atunci când îl văd.

Indicatorul cu săgeata neagră în cele două vârfuri

(CITEȘTE ȘI: Indicatorul rutier care dă bătăi de cap multor șoferi din România. Ce trebuie să faci dacă întâlnești semnul de circulație din imagine)

Cât te costă să faci școala de șoferi în 2022. Ce acte ai nevoie

În anul 2022, scumpirile se fac resimțite și când vine vorba de școala de șoferi. Pentru cea mai căutată categorie, respectiv B, prețurile pleacă de la 1.500 de lei și pot ajunge până la 2.200. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, tarifele au crescut și cu 500 de lei.

Prețul pe care școlile auto îl cer include 24 de ore de ședințe teoretice, ce pot fi desfășurate pe mai multe zile. De asemenea, pachetele conțin și 30 de ore de practică pentru condus și, bineînțeles, mașina pentru lecțiile de condus. Ce nu este inclus sunt orele suplimentare de care mulți au nevoie pentru a reuși să obțină permisul de conducere. Acestea pot fi luate și în situația în care cursantul a picat proba de sală sau cea de traseu.

Cei care vor să se înscrie la școala de șoferi, pentru a obține categoria B, trebuie să pregătească: cartea de identitate, cazier judiciar eliberat de orice secție de poliţie cu menţiunea „Examen Auto”, fişa medicală și rezultatul unui test psihologic.

(CITEȘTE ȘI: Noul indicator rutier care dă mari bătăi de cap șoferilor români. Ce trebuie să faci dacă vezi semnul de circulație din imagine)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult