Ce motive invocă unii dintre românii care nu vor să se vaccineze anti-COVID: “Nu vreau să îmi bage cine știe ce în mine, un cip”

Publicat: 10/05/2021 | 20:05

Criza epidemiologică din țara noastră este încă departe de a se încheia și, din nefericire, există un număr important de persoane care nu își doresc să se imunizeze. În urma unui sondaj realizat recent în Constanța, s-au aflat câteva dintre motivele invocate de românii care nu vor să primească cele două doze cu serul anti-COVID. În timp ce unii sunt sceptici, alții se tem de reacțiile adverse ale vaccinului. Desigur, există și categoria celor care cred că, de fapt, cele două doze au legătură cu oculta mondială. Peste 20.300 de persoane au primit prima doză în cadrul maratonului de vaccinare organizat de autoritățile din București.

Motivele invocate de unii dintre românii care nu vor să se vaccineze anti-COVID

Cei mai mulți refuză vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru că ei nu consideră că nu a fost destul testat. În plus, el nu și-a dovedit până acum eficiența, iar reacțiilor adverse reprezintă și ele un motiv care îi determină pe români să mai aștepte.

“În primul rând, am ales ca până la momentul actual să nu mă vaccinez pentru că îmi este frică de reacţiile adverse pe care le-aş putea avea. În al doilea rând, consider că mă protejez suficent de bine de acest virus. Şi cu vaccin şi fără, o persoană se poate infecta oricum şi poate transmite virusul la fel de bine mai departe. Prefer să mai aştept pentru a vedea cum decurg lucrurile. Nu spun că nu mă voi vaccina deloc, doar mai aştept o perioadă. Totuşi, îi felicit pe cei care au avut curajul şi s-au imunizat”, a declarat o studentă pentru ziarul Replica de Constanța.

Tânăra a subliniat că nu este total împotriva vaccinului. Un bărbat a contestat testarea insuficientă a vaccinului, dar și reacțiile adverse ale acestuia: Sunt sceptic cu privire la vaccin pentru că nu este testat cum trebuie. Apar şi reacţii adverse. Această idee este una exagerată. Trebuie să ne protejăm, să fim precauţi. Nu doar Covid-ul se ia din locurile publice, trebuie să fim precauţi ca să ne ferim şi de restul virusurilor”.

Citește și: Alexandru Arșinel a scăpat de COVID-19. Maestrul s-a externat de la “Matei Balș”

Evoluția crizei sanitare în România

Conform informaților anunțate astăzi, 10 mai 2021, de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.731 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus; 1.015.092 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost testate pozitiv alte 620 de persoane, iar bilanțul deceselor a ajuns azi la 29.034.

În București s-a derulat de vineri, începând cu ora 16:00, și până astăzi, la ora 08:00, maratorul vaccinării anti-COVID; evenimentul a fost organizat la Biblioteca Naţională și Sala Palatului din Capitală. La finalul celor trei zile și trei nopți dedicate imunizării împotriva dușmanului invizibil, 20.360 de persoane au primit prima doză.

“Noi nu ne-am propus de la început o cifră, ne-am propus să fie cât mai mulţi vaccinaţi, sigur că dacă ar fi fost şi mai puţini, eu spun că era tot un succes”, a declarat Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, conform News.ro.

Cele două centre – de la Sala Palatul și Biblioteca Națională – vor fi redeschise peste trei săptămâni, pentru rapel.

Nu rata: Se anunță noi măsuri de relaxare. Fără mască în zonele cu grad mare de vaccinare, nunți și botezuri pentru cei vaccinați sau testați negativ

Sursa foto principală: pixabay.com/ro