Ce pensie are Ion Iliescu. Puțini știu asta

De: Cancan
Publicat: 02/07/2019 | 12:13
ion iliescu pensie
Ion Iliescu (89 ani) a fost preşedintele României vreme de două mandate, dar şi ministru în perioada regimului comunist. Venit din Partidul Comunist, Iliescu a devenit, la Revoluția din 1989, președintele Consiliului Frontului Salvării Naționale, prima structură politică a țării de după comunism. Lună de lună lui Ion Iliescu îi intră o sumă de bani consistentă, din pensie. (Citește și: Sosia lui Ion Iliescu a dat lovitura! Controlează afaceri de zeci de milioane de lei. Cu ce se ocupă acum Cristian Grețcu, fostul membru al trupei Divertis)

Ce pensie are Ion Iliescu

Ion Iliescu primește o pensie care îi aigură un trai mai mult decât decent. Acesta încasează o pensie de 3.916 lei pe lună. Însă această nu este singura sursă de venit. Fostul președinte mai primeşte şi o indemnizaţie, pentru ocuparea funcţiei supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei.

În total, fostul preşedinte al României încasează 9.247 de lei pe lună. Conform declaraţiei de avere a acestuia, Ion Iliescu deţine un apartament în Capitală, cumpărat în 1996. (Citește și: Mărturii din Dosarul Revoluției. Soții Ceaușescu au regretat că nu l-au “lichidat” pe Ion Iliescu)

În 2008 Ion Iliescu avea următoarele venituri trecute în declarația de avere: circa 54 000 lei indemnizație de senator, circa 55 000 lei indemnizație de fost președinte. 33 000 lei pensie, 8 400 lei de la Academia de Științe Agricole și Silvice și un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996.

Ion Iliescu, trimis în judecată în Dosarul Revoluției

Parchetul General a trimis luni în judecată Dosarul Revoluției. Doar trei mari inculpați au fost trimiși în judecată – Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, fostul șef al Aviației Militare. Ceilalți inculpați au murit în timpul instrumentării dosarului. (Citește și: Maria Ghiorghiu, previziune sumbră despre Ion Iliescu: ”Acest nume este trecător…”)

Cercetările au vizat faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii”, se arată în comunicatul Parchetului.

Procurorii susțin că ”psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22.12.1989, un număr de862 de decese, 2150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice.

Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00). Totodată, ancheta a stabilit că aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”, potrivit comunicatului.

Citește și: Ce este, de fapt, pericardita hemoragică, boala cu care a fost diagnosticat Ion Iliescu