Ce pot face proprietarii de autoturisme care s-au ales cu pagube, după vântul puternic din ultimele zile

Publicat: 21/05/2023 | 15:09
Când și cum pot cere șoferii despăgubiri pentru mașinile avariate de vijelii / foto: Pexels

Fenomenele meteo violente au afectat ţara în ultimele zile, provocând pagube semnificative în mai multe regiuni. Grindina a distrus grădinile și culturile oamenilor în diverse zone ale ţării. În Bucureşti, situaţia meteorologică a fost deosebit de instabilă, cu rafale de vânt care au doborât copaci peste mașini, lăsând şoferii cu pagube materiale considerabile.

În mai multe zone din țară, furtunile și rafelele de vânt puternic au provocat mai multe daune în gospodăriile oamenilor. În doar câteva minute, ploile și vijeliile au făcut prăpăd.

La Cluj-Napoca, vântul și ploaia torenţială au forțat organizatorii să amâne parada de zilele orașului, provocând dezamăgire în rândul participanţilor. Umbrelele mai multor terase au fost doborâte, iar oamenii au fost nevoiți să stea înăuntrul localului până s-a mai domolit ploaia.

De asemenea, doi copaci imenși au fost doborâți de vântul puternic, unul dintre ei căzând peste o mașină parcată.

CITEȘTE ȘI: Noi avertizări meteo, după ce vijelia a făcut prăpăd în țară. Ce urmează în această seară

Vremea rea a făcut ravagii în mai multe orașe din țară

La Râmnicu Vâlcea, locuitorii au fost surprinși când, în doar câteva minute, solul s-a acoperit cu un strat gros de gheață. Grindină a căzut și în Argeş, distrugând grădinile și culturile oamenilor.

În Timiș, sistemul de canalizare nu a mai putut face față ploilor abundente, ceea ce a dus la inundații pe mai multe străzi din oraș.  Această situație a transformat temporar localitatea într-o mică Veneţie, după o rupere de nori.Nici Capitala nu a fost ferită de vijeliile puternice. În sectorul 6, o rafală puternică a doborât un copac înalt de câţiva metri, acesta căzând peste o mașină parcată.

În mai multe cartiere din Bucureşti, oamenii s-au trezit cu mașinile avariate în urma vijeliei de vineri seară. Peste 23 de autoturisme au fost deteriorate, iar pentru unii proprietari daunele se ridică la sume uriașe. În sectorul 2, mai mulţi arbori bătrâni au căzut, deși erau necesare tăieri preventive. Autorităţile locale au reclamat faptul că municipalitatea nu le-a acordat avizele necesare.

Ce pot face cei care s-au ales cu mașinile deteriorate după fenemonele meteo extreme

Primarul Sectorului 2 din Capitală îi încurajează pe toți șoferii români să aibă CASCO. Mai mult decât atât, în cazul în care nu sunt emise avize, primarii de sector ajung să dea în judecată Primăria Generală din cauza acestor nereguli.

Sunt persoane care acţionează în judecată primăria. Noi chemăm întotdeauna în judecată şi Primăria Generală, în cazul în care acesta nu a emis avizul. Încurajez toate persoanele este să aibă CASCO”, a mărturisit Radu Mihai, primarul Sectorului 2, pentru observatornews.ro.

Marius Constantinescu a explicat ce trebuie să facem dacă ne aflăm în situația în care autoturismul nostru a avut de suferit din cauza condițiilor meteo extreme și nu deținem asigurări.

Dacă nu am astfel de asigurări, pasul important  în 24 de ore este să avizez poliţia, obţin autorizaţie de reparaţie  şi cu autorizaţia de reparaţie îmi repar maşina şi ulterior mă îndrept în instanţă către vinovatul producerii evenimentului”, a explicat Marius Constantinescu, director de daune, pentru sursa citată.

VEZI ȘI: ANM, anunţ bulversant! Se strică iar vremea în România. Ciclonul care a făcut prăpăd în Italia vine ca un tăvălug