Ce se întâmplă atunci când leşini

De: Cancan
Publicat: 27/11/2017 | 18:46

Ce se întâmplă atunci când leşini? Starea de panică ce ne cuprinde atunci când cineva leşină lângă noi este absolut firească, însă de cele mai multe ori nu sunt motive reale de alarmare.

Leşinul sau stările de lipotimie sunt temporare şi au o durata scurtă, iar în cele mai multe situaţii nu apar consecinţe grave. În cazuri izolate, este posibil că leşinul să semnaleze apariţia unor afecţiuni grave.

Ce se întâmplă atunci când leşini? Cum se manifestă stările de lipotimie?

Ce se întâmplă atunci când leşini? În cazul în care o persoană se află în stare de lipotimie nu îşi pierde în totalitate luciditatea, ci se confruntă cu imposibilitatea de a-şi controla propriile mişcări. Persoana în cauză simte că va cădea, dar nu se poate controla.

Această este o stare care durează câteva secunde şi în astfel de situaţii puteţi simţi transpiraţii reci, amorţeli în membrele inferioare, o respiraţie sacadată, iar bătăile inimii pot fi din ce în ce mai rapide. Nu trebuie să vă speriaţi, veţi reveni la starea normală în scurt timp, pentru că lipotimiile uşoare nu cauzează probleme grave.

Ce se întâmplă atunci când leşini? Care sunt cauzele cele mai frecvente

Ce se întâmplă atunci când leşini? Daca staţi în picioare un timp îndelungat într-un spaţiu aglomerat şi neaerisit este posibil să vă confruntaţi cu o stare de leşin pentru că nu reuşiţi să respiraţi cum trebuie. Cantitatea de oxigen fiind diminuată poate duce la sufocare şi ulterior la pierderea stării de conştienţă.

În astfel de momente se produce presiunea sângelui scade dramatic, iar asta duce la lipsa de irigare şi oxigenare a creierului. Leşinul poate fi cauzat şi din cauze reflexogene, după recoltarea de sânge, după o masă bogată, o baie foarte fierbinte sau în cazul unui atac de panică, dar şi la persoanele cu hipoglicemie sau cu lipsă de calciu.

Dacă cineva leşină în apropierea noastră este recomandat că persoana să fie aşezată în poziţie orizontală, într-un loc aerisit, ajutând-o să respire mai bine prin eliberarea cailor respiratorii, în cazul în care are o cămaşă strânsă sau o haina încheiată temeinic pe corp.

Leşinul nu are o durata lungă, însă în cazul în care persoana respectivă nu răspunde la nici un fel de stimul, menţinându-şi starea de inconştienţă, este nevoie urgenta să cereţi ajutor medical, pentru că este posibilă o afecţiune mai gravă care să fie cauzată de boli cardiace sau neurologice.