Ce se întâmplă dacă mănânci țelină timp de 7 zile. Cele 6 consecințe benefice complet neașteptate

Publicat: 20/05/2022 | 15:55
Țelină. Sursă foto: Pixabay

Țelina proaspătă este un aliment care are o valoare nutritivă foarte bună și ajută la pierderea în greutate. Datorită proprietăților sale, are efecte benefice asupra organismului. Schimbările se văd după primele șapte zile de consum. 

Țelina conține foarte mulți antioxidanți care ajută la procesul de slăbire. În componența sa se găsesc: vitamina C, vitamina B6, B12, vitamina K și multe alte minerale importante. În plus, are puține calorii și poate fi consumată crudă sau sub formă de suc. 

Leguma este foarte bună și pentru creșterea imunității , dar și în prevenția cancerului. Compușii din țelină luptă cu toxinele care duc la formarea cancerului de sân. (CITEȘTE ȘI: Un bărbat din Maramureș câștigă dintr-un litru cât alții într-o zi de muncă. Produsul său este la mare căutare)

Care sunt cele 6 consecințe benefice ale mâncatului de țelină

  1. Reduce arsurile gastrice. Sucul de țelină este regulator de aciditate și duce la eliminarea într-un timp foarte scurt a arsurilor și a durerilor provocate de acestea. 
  2. Vindecă ulcerele. Datorită conținutului său de taninuri, alcaloizi, flavonoide și uleiuri volatile, mărește producția de mucus protector din intestine. De asemenea, conține etanol care protejează mucoasa prezentă în tractul nostru digestiv de ulcerul gastric. 
  3. Are proprietăți antiinflamatorii. Consumul de țelină duce la reducerea vizibilă a inflamațiilor prezente în zona gingiilor, pielii și ochilor. Este benefică și pentru dinți deoarece conține calciu care îi va face mai puternici. 
  4. Previne deshidratarea. Țelina conține 95% apă și este extrem de hidratantă pentru corp. 
  5. Îmbunătățește digestia. Din moment ce conține multă apă, dar și fibre, țelina produce substanțe fitochimice care duc la stimularea pereților intestinelor și a stomacului. Această legumă acționează ca un catalizator pentru enzimele care sunt responsabile de procesul de digestie.
  6. Scade tensiunea arterială. Această legumă reduce și previne creșterea tensiunii arteriale și ajută la scăderea colesterolului. (CITEȘTE ȘI: Să fie începutul unei noi pandemii?! SUA rapotează primul caz de variola maimuței)
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult