Ce se întâmplă dacă nu mănânci pâine

De: Cancan
Publicat: 20/11/2017 | 19:48

Desi părerile nutriţioniştilor sunt împărţite, pâinea consumată în exces poate creşte riscul îmbolnăvirii. De exemplu, pâinea albă în cantităţi mari, poate duce la declanarea unor boli de inimă sau chiar a diabetului de tip 2. Pâinea albă sau integrală nu aduce beneficii reale organismului, ba chiar odată redus consumul acestora, vei observa că digestia se va îmbunătăţi şi vei avea mai multă energie.

Ce se întâmplă dacă nu mănânci pâine? Renunţarea la pâine ajută la pierderea în greutate

Dacă te-ai hotărât să încerci o dietă care să nu conţină pâine vei observă în scurt timp cum kilogramele în exces dispar, iar aspectul “pufos” pe care adesea îl invocă femeile va fi redus considerabil. Şi asta deoarece carbohidraţii din pâine reţin o cantitate de apă de chiar patru ori mai mare decât greutatea lor.

Ţi s-a întâmplat să te simţi “plină” după o masă copioasă la care ai servit şi 2, 3 felii de pâine? Asta se întâmplă tot din cauza carbohidraţilor care balonează şi îngreunează digestia. După ce vei renunta la acest aliment vei observa o reglare a tranzitului intestinal şi vei putea spune “adio!” senzaţiei de abdomen umflat.

Ce se întâmplă dacă nu mănânci pâine? Bolile cardiovasculare, diabetul şi obezitatea pot fi prevenite cu succes

Painea albă este foarte gustoasă, mai ales proaspăt scoasă din cuptor, când mirosul îmbietor îţi stârneşte papilele gustative, însă pâinea din făină albă este bogată în carbohidraţi rafinaţi, care pot avea un efect asemănător cu cel al zahărului, producând în timp complicaţii organismului. Pâinea de la supermarket este de obicei procesată şi conţine, pe lângă sare, substanţe care o fac mai pufoasă, evitând astfel degradarea rapidă şi menţinându-I acest aspect mai multe zile.

Dar aceşti compuşi sunt periculoşi pentru sănătate şi cresc riscul declanşării diabetului sau obezităţii. Mai mult, zahărul ajută aluatul să crească şi îi da şi un gust plăcut dulceag, însă este dăunător şi responsabil pentru apariţia cancerului de colon, de stomac şi a diabetului.

Nutriţioniştii recomandă consumul moderat de pâine integrală din grâu, orz sau ovăz şi, dacă timpul vă permite, puteţi să va preparaţi acasă orice fel de pâine, evitând consumul de adaosuri care în timp pot fi toxice pentru sănătate.