Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci cartofi prăjiți cu brânză rasă. Efectele sunt devastatoare asupra ogranismului

Publicat: 22/09/2023 | 14:57
Ce se întâmplă, de fapt, în organism atunci când mănânci cartofi prăjiți cu brânză/ sursă foto: social media

Este un fel de mâncare simplu, ușor de preparat și pe gustul chiar și a celor mai mofturoși. Gustul cartofilor prăjiți cu brânză rasă este inconfundabil, însă puțini sunt cei care au idee de efectele nocive pe care această combinație o are asupra organismului uman. 

Medicii avertizează faptul că această combinație poate avea efecte destul de grave asupra organismului. Nu doar silueta va avea de suferit, dar și vasele de sânge. Consumul excesiv de cartofi prăjiți cu brânză rasă poate duce la îngustarea vaselor de sânge. Prin prăjire, din cauza conținutului bogat de amidon, cartofii determină formarea acrilamidei, o substanță ce crește riscul apariției tumorilor maligne.

Câte calorii conțin cartofii prăjiți cu brânză rasă

Citește și: OBICEIUL CIUDAT PE CARE ÎL ARE KATE MIDDLETON CÂND MERGE LA NUNȚI. MIRESELE TREBUIE SĂ ÎI MULȚUMEASCĂ LA SFÂRȘIT

Astfel, specialiștii recomandă evitarea consumului de prăjeli, fie că este vorba despre cartofi, șnițele sau alte alimente. Consumul moderat este cheia unei sănătăți de fier, dar și a unei siluete zvelte. O porție de 200 de grame de cartofi prăjiți  conțin aproximativ 600 de calorii, iar o porție de 100 de grame de telemea are în jur de 300 de calorii, adică 900 de calorii la un singur fel de mâncare.

Consumul moderat de cartofi prăjiți nu ar putea avea efecte negative asupra organismului, însă, dacă acesta devine un obicei, consumul excesiv ar putea provoca balonare. Aportul excesiv de sodiu stă la apariției acestui disconfort. De asemenea, excesele ar putea duce la creșterea riscului de apariție a bolilor cronice precum boli de inimă, diabet de tip 2, obezitate, cancer și probleme digestive. Cartofii prăjiți au un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că anumiți consumatori pot întâmpina fluctuații a nivelului glicemiei.

Pe lângă efectele nocive ale cartofilor prăjiți, pot fi si o sursă bună de vitamine și minerale: vitamina C, vitamina B6, vitamina K, însă, pentru a profita din plin de beneficiile acestor vitamine, specialiștii recomandă prepararea lor sub o altă formă, fie la cuptor, fie fierți.

Citește și: CÂND TREBUIE TURNAT ULEIUL ÎN TIGAIE, DE FAPT: LA ÎNCEPUT (CÂND E RECE) SAU DUPĂ CÂTEVA SECUNDE (CÂND E FIERBINTE)?