Ce se va întâmpla în luna aprilie 2022? Toate sectoarele economice din România vor fi afectate

Publicat: 05/01/2022 | 12:03
Sectoarele economice din ROmânia vor avea de suferit în luna aprilie 2022 Sursă foto: Pixabay.com

Prețurile la energie electrică și la gaze au explodat în ultima perioadă. Românii se plâng de fiecare dată de facturile mari pe care le primesc. Din păcate, în luna aprilie 2022 oamenii vor fi nevoiți să scoată mult mai mulți bani din buzunar, din cauza unei crize energetice la nivel european.

Cei care au cel mai mult de suferit sunt românii care au semnat contracte de furnizare a gazelor în lunile octombrie sau noiembrie a anului trecut. Se speculează că prețul poate ajunge chiar și la 8,8 lei/metrul cub. Ceea ce este un lucru teribil pentru oricine.

CITEȘTE ȘI: CUM POȚI OBȚINE BANI DE LA STAT PENTRU FACTURILE LA ENERGIE ELECTRICĂ. ESTE TRUCUL PE CARE TREBUIE SĂ ÎL ȘTIE TOȚI ROMÂNII. FACTURILE LA GAZE SUNT ȘI ELE INCLUSE

România se confruntă cu o explozie a prețurilor

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit despre acest subiect și a declarat în cursul zilei de luni, 3 ianuarie 2022, că România are ”o inflație generată de prețurile la energie, care are componentă internă și o componentă externă”. Potrivit acestuia, România se confruntă cu o explozie a prețurilor la energie.

Cel mai trist lucru este că această ”explozie de prețuri” nu va mai fi suportată și de stat. De asemenea, un lucru și mai grav ar fi faptul că reînnoirea contractelor la gaze se face o dată la 12 luni. În acest caz, prețul propus clientului de către furnizor depinde de prețul gazului de pe piață la momentul respectiv, preț care ar putea fi mult mai mare.

Indicatorii economici la nivel european arată că o creștere și mai mare a prețurilor la gaze ar reprezenta un adevărat dezastru pentru România.

Cât de mult ne apropriem de o criză energetică?

Marți, 4 ianuarie 2022, Europa a primit o nouă lovitură în ceea ce privește prețurile la gazele naturale. Potrivit ultimelor date anunțate de Reuters, prețurile de referință la gazele naturale pe piața din Europa au crescut cu peste 30 de procente, în contextul în care Rusia livrează o cantitate limitată de gaze către continent.

Și dacă credeați că asta este totul, livrările limitate au provocat din nou îngrijorări cu privire la o posibilă criză energetică într-un moment în care nu ar trebui să se pună problema despre așa ceva.

VEZI ȘI: VEȘTI CUMPLITE PENTRU BUCUREȘTENI! FACTURILE LA CĂLDURĂ S-AR PUTEA DUBLA!

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult