Ce simt beizadelele cand conduc masini scumpe, cumpara haine de lux si chefuiesc pe banii parintilor bogati!

De: Cancan
Publicat: 30/03/2015 | 10:45

Pana nu demult, inainte de ceea ce acum se numeste “era DNA”, oamenii bogati si afaceristii smecheri aveau convingerea intima si de netagaduit ca orice le este permis si accesibil. Mita, spaga si influenta puteau rezolva orice in Romania. S-au facut rapid averi mari, care au dat senzatia de atotputernic proprietarului lor. Printre cele mai sonore cazuri este cel al lui Andrei Andornie, cel care a omorat doua persoane dupa ce a condus baut din club.


Sunt construiti sa lezeze demnitatea altora

In acest tip de familie au crescut multi dintre copii bogatasilor. Ei au invatat de la parintii lor faptul ca regulile sociale nu sunt pentru ei, ci pentru oamenii de rand. Copii afaceristilor post-revolutionari, imbogatiti rapid, ajung in posesia unor sume mari de bani, gestionate cu prost gust, cu lipsa de bun simt, cu masini de lux, conduse agresiv prin oras si muzica la maximum cu geamul jos la semafor.

Psihologul CANCAN.ro a vorbit despre cartea a creat atatea valuri in sfera politica

“Testele psiho-sociologice au aratat ca o tendinta bazata pe impuls a tinerilor si adolescentilor care primesc sume foarte mari de bani de la parinitii lor bogati, este sa lezeze demintatea oamenilor cu statut social mediu. Asa se explica faptul ca, la scoala, liceu sau facultate, profesorii au pierdut respectul unor tineri, pe motiv ca nu sunt pe aceeasi treapta sociala”, a explicat psihologul CANCAN.ro.

Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)

Simt o presiune permanenta sa epateze

Beizadele celor mai bogati oameni se cunosc intre ele. Exista locuri speciale in care se aduna, in Bucuresti locul de intalnire s-a mutat din Dorobanti in Centrul Vechi. Cand se intalnesc au loc discutii despre noile achizitii materiale ale fiecaruia. “Acest fapt duce la o permanenta competitie intre copii bogatasilor pe teme de “cine are cea mai scumpa masina, cel mai luxos ceas sau cele mai la moda haine sau gageturi”. Cei care raman in urma la acest capitol sunt umiliti de ceilalti si facuti sa se simta inferiori ca si cum locul lor nu ar mai fi acolo. De aici presiunea permanenta pe care acesti tineri o pun pe parintii lor, sa le dea bani cu care sa achizitioneze instrumente falice cu care sa se laude in fata celorlalti”, a mai explicat Cezar Laurentiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Potentialului Uman din Bucuresti.

Psihologul Cezar Cioc

Au o lista de cuceriri

Dincolo de competitia cu semenii lor intr-ale avutiei, tinerii urmasi ai marilor afaceristi isi pun achizitiile materiale in scopuri mondene. Sexualitatea cu mare varietate de parteneri ocupa un loc primordial. Spre deosebire de alti tineri, beizadelele au multe optiuni de parteneri impresionati de succesul lor financiar.

 

“Cu precadere beizadelele de sex masculin, cauta sa impresioneze fetele din baruri, cluburi sau discoteci cu instrumentele lor materiale. Dupa un timp, multi isi fac un soi de ‘’lista de cuceriri’’ care contine nume, numere de telefon, profile ale unor retele de socializare sau adrese de e-mail. La aceste nume tinde sa apeleze conjunctural in functie de ce are “numele” de oferit”, a mai spus Cezar.

Profilul psihologic al beizadelei

A avea bani multi nu este un lucru rau. Cine gestioneaza mari averi da dovada de o inteligenta financiara pe care putini oameni o au. Totusi problemele apar atunci cand averile se fac foarte rapid iar posesorii lor nu au timp sa inteleaga ce se intampla cu ei.

––––––––––––––––––––––––––––-

CITESTE SI

Andrei Andronie, condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare. Sentinta este DEFINITIVA!

Zi decisiva in cutremuratorul caz al „smecherului cu BMW”! Ce se intampla la mormantul fetei ucise de beizadeaua lui Andronie!

Cum comenteaza tatal „smecherului cu BMW” faptul ca fiul sau a injurat mortii imediat dupa accident!

–––––––––––––––––––––––––––––

“Educatia , dezvoltarea personala, cunosterea esentei vietii raman in urma. E de notorietate faptul ca unii dintre copii marilor industriasi ajung sa piarda averea familiei odata ce au mostenit-o, semn ca ei stiu decat sa cheltuie iar abilitatile manageriale sunt slabe. Sumele mari de bani “te fura” in sensul ca iti dau convingerea ca nu mai ai nimic de invatat si (in speta beizadelelor) te-ai nascut superior celorlalti. Lucrurile nu stau deloc asa iar in anumite cazuri, beizadelele cresc, invata, ajung sa vada viata cu alti ochi, nu mai epateaza, nu mai jignesc demnitatea oamenilor din alte clase sociale si uneori isi dau seama de ridicolul situatiilor de altadata”, a conchis specialistul. (Alex Saulea)