Ce spun reprezentanții Pfizer despre pastila anti-Covid! Cu cât se reduce riscul de spitalizare și de deces

Publicat: 05/11/2021 | 17:53

Reprezentanții grupului Pfizer au transmis printr-un comunicat informații referitoare la pastila anti-Covid. Cu cât se reduce riscul de spitalizare și de deces, potrivit studiului clinic?

Printr-un comunicat, reprezentanții Pfizer au expplicat cu cât se reduce riscul de spitalizare și de deces în cazul pastilei anti-Covid. Studiul clinic a fost stopat, în cazul medicamentului antiviral, după ce specialiștii au reușit să demonstreze că pastila poate reduce deja cu 89% riscul de deces și de spitalizare în rândul adulților care riscă să dezvolte o formă severă. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de vineri. Prin comparație, rezultatele par să le depășească pe cele ale grupului Merck, care a dezvoltat Molnupiravir. Luna trecută, un studiu a arătat faptul că medicamentul reduce cu 50 riscul de spitalizare și de deces. Totuși, studiile clinice nu au fost publicate în totalitate.

Compania ar intenționa să trimită către FDA – Agenția pentru alimente și medicamente – rezultatele interimare ale studiului lor, cu intenția obținerii unei autorizații de utilizare în regim de urgență. Conform informațiilor, tratamentul va fi combinat și se va regăsi sub numele de ”Paxlovid” și constă în administrarea a trei pastile de două ori pe zi, arată g4media.ro.

Citește și A ÎNCEPUT VACCINAREA COPIILOR CU VÂRSTE CUPRINSE ÎNTRE 5 ŞI 12 ANI, ÎN STATELE UNITE. IMUNIZARE SE FACE CU SERUL PFIZER

Ce arată studiul celor de la Pfizer

La studiu au participat 1219 pacienți. Studiul efectuat de specialiștii din cadrul companiei arată faptul că 0,8% dintre pacienții care au primit pastila în primele trei zile, după ce au apărut simptomele, au fost spitalizați. În primele 28 de zile, niciun pacient nu și-a pierdut viața. În grupul pacienților care au primit placebo, 7% a fost rata spitalizării și au fost constatate șapte decese.

Pe de altă parte, 1% dintre pacienții care au fost tratați în primele 5 zile au fost spitalizați, iar 6,7% din persoanele din grupul placebo au fost spitalizate, înregistrându-se și zece decese. Până acum, compania nu a specificat detalii referitoare la efectele secundare ale tratamentului.

”Aceste date sugerează că antiviralul nostru cu administrare orală, dacă va fi aprobat de autorităţile de reglementare medicală, are potenţialul de a salva vieţile pacienţilor, reduce severitatea infecţiilor COVID-19 şi elimină până la nouă din zece spitalizări”, a declarat CEO-ul grupului Pfizer, Albert Bourla, într-un comunicat.

Însă, experții transmit faptul că pentru a preveni cazurile de coronavirus, vaccinurile rămân până în prezent cea mai bună soluție.

Sursă foto: Pixabay