Ce spune un manager de spital despre „tulpina românească”: ”Am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID”

Publicat: 25/10/2021 | 12:45
Sursă foto: Pixabay

Există posibilitatea ca o ”tulpină românească” să fi apărut în comunitate, potrivit unor specialiști. Ce spune Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, despre simptomatologie.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a vorbit despre simptomatologia pacienților care sunt infectați cu noul coronavirus, tulpina Delta. Potrivit declarațiilor, pacienții care se prezintă în triaj au nevoie de oxigenoterapie în doze mici. De asemenea, medicul și-ar dori ca lumea medicală să nu aibă parte de încă o tulpină, și anumea cea românească.

”Da, din nefericire am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID care sunt infectați cu varianta Delta. În momentul de față pacienții se prezintă în triaj, cu forme ale bolii ce necesită suport din punct de vedere al oxigenoterapiei în doze mici. Discutam undeva între 3 până la 5l de oxigen pe minut. Ne-am dori să nu existe așa ceva, nu ne-am dori să mai apărem și din acest punct de vedere în lumea medicală cu o tulpină românească”, a spus medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, scrie antena3.ro.

Vezi și CE SPUNE GINDROVEL DUMITRA DESPRE ”TULPINA ROMÂNEASCĂ”: ”ASTA AR FI CEA MAI MARE TRAGEDIE CARE AR PUTEA SĂ SE ÎNTÂMPLE”

Vezi și O NOUĂ MUTAȚIE A CORONAVIRUSULUI FACE RAVAGII! ANUNŢUL ÎNGRIJORĂTOR FĂCUT DE SPECIALIŞTI

”Tulpina românească”, o altă mutație a virusului care ar putea să apară în viitor

Reporterul Observator Iulia Pop a vorbit despre „tulpina românească”. În ce condiții ar putea apărea și ar putea să se răspândească în societate. În prezent, răspândirea comunitară este una accelerată, din ce în ce mai multe persoane fiind depistate pozitiv la Covid-19. De asemenea, sistemul sanitar s-ar afla în prag de colaps.

„O răspândire accelerată a virusului într-o populație preponderent nevaccinată. Așa se pot crea foarte ușor premisele unei mutații autohtone, mai ales că acum suntem în valul 4, iar răspândirea comunitară este accelerată. Este un val al coronascepticilor, iar sistemul sanitar este în prag de colaps. Toate acestea provoacă îngrijorare în rândul specialiștilor. În plus, precedentele patru tulpini ale coronavirusului s-au răspândit la fel, în zone cu populație nevaccinată. În Brazilia, avem o populație extrem de numeroasă, condiții precare de igienă, sărăcie, dar și lideri care s-au îndoit de virusului, iar în Africa de Sud, unde avem o populație cu un sistem imunitar afectat de epidemia de HIV-SIDA. Sau, iată, varianta Delta, care a făcut prăpăd în India, unde au fost zeci de mii de infectări în fiecare zi și care a distrus, efectiv, sistemul sanitar. Varianta Delta este acum dominantă la nivel mondial. Cum stă România? 14… 15 mii de îmbolnăviri zilnic, iar, recent, a fost înregistrat cel mai mare număr de decese, de la începutul pandemiei, aproape 400 în 24 de ore”, arată observatornews.ro.

Sursă foto: Pixabay