Ce sumă a donat Patriarhia Română în lupta împotriva coronavirusului

Publicat: 08/04/2020 | 15:57

S-a aflat ce sumă a donat Patriarhia Română în lupta împotriva coronavirusului. Biserica a desfășurat acțiuni filantropice pentru persoanele vulnerabile și a făcut numeroase donații.

În acest demers s-au implicat 2.077 de parohii care au mobilizat atât personal angajat, cât şi voluntari – în total 4.925 de persoane. Contravaloarea ajutoarelor  s-a ridicat la 3.048.669 de lei.

Contribuţia totală a Patriarhiei Române se ridică la valoarea de 7.153.671 lei, adică echivalentul sumei de 1,44 milioane de euro. (CITEȘTE ȘI: DAN NEGRU, REVOLTAT DIN CAUZA DECIZIEI SUEDIEI DE A NU IMPUNE MĂSURI ÎMPOTRIVA COVID-19: ”VA FI PRIMA ȚARĂ CU O CRIZĂ MORALĂ URIAȘĂ”)

”În contextul pandemiei cu noul coronavirus (COVID – 19) şi a instituirii stării de urgenţă naţională, ca urmare a îndemnului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române au intensificat acțiunile social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile și afectate de pandemie.

Ajutorul oferit este unul concret, material și este destinat în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină, dar și unor instituții medicale, și a constat în donația și distribuția de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală.

Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor și mănăstirilor, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de 3.048.669 lei.

Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercați de efectele acestei epidemii se ridică la valoarea de 7.153.671 lei”, conform basilica.ro.

Pe 19 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Însă, conform Patriarhiei Române, acest lucru se va întâmpla fără participarea enoriașilor la slujba de Înviere.

Preoții vor sluji slujba de Înviere în biserici, conform situației de acum, mai exact conform Ordonanţei militare nr. 1 din 17 martie 2020 şi a Ordonanţei militare 2 din 21 martie 2020, care au stabilit măsuri succesive privind limitarea libertăţii de mişcare şi întrunire a cetăţenilor, ceea ce afectează și viața religioasă publică a credincioşilor.