Cei mai scumpi mici din România. Puțini români îi mănâncă în acest loc

Publicat: 06/11/2023 | 14:51

Micii sunt iubiți de aproape toți românii, fie că sunt serviți cu sare, muștar, pâine sau castraveți murați. În funcție de locul din care sunt cumpărați, au prețuri diferite, dar un restaurant pare să țină „recordul”. Prețul pentru doar două bucăți este mai mare decât cel pentru o shaorma. 

Cei care au ajuns la Cabana Bâlea Lac știu deja că un mic de acolo costă nu mai puțin de 11 lei. O bucată de 50 de grame are acest preț, în care este inclus și muștarul și pâinea. Puțini sunt cei care ar putea să-și permită o porție care să și astâmpere foamea.

Cât costă micii acum, în 2023, în diferite localuri

Pentru cei care vor să-și facă planuri pentru weekend sau să profite de vremea bună de la începutul lunii noiembrie, terasele din București le stau la dispoziție. La Cocoșatu, de exemplu, un mic costă 6,5 lei, la Ciotoianu, 4 lei, iar la Terasa Obor, 5 lei.

Zilele acestea, un turist clujean a povestit,  pe rețelele de socializare, cât a plătit pentru 10 mici într-un local din Centrul Vechi. A mers la Extra Time, unde a plătit 48 de lei pentru preparat, dar și 15 lei, pentru o bere.

(CITEȘTE ȘI: Ce conțin micii din meniurile de la Kaufland Grill. Cât costă o porție din delicioasele produse comercializate de retailerul german)

Cum să mănânci mititei și să slăbești

Valentin Bunea susține că micii sunt buni în diete, dar fără pâine și fără muștar. Nutriționistul a spus și care sunt instrucțiunile pentru a-i prepara. Pentru 6 mici, este nevoie de:

  • 200 de grame de carne de oaie;
  • 300 de grame de carne de vită;
  • mirodenii.

Dacă rețeta este respectată, valoarea nutrițională pentru cei 6 mici este de: 105 g proteine, 50 g grăsime, 0 carbohidrați, dar și vitamine și substanțe benefice, printre care se numără: vitamina B12, zinc, vitamina B3, seleniu, fosfor, vitamina B6, fier, vitamina B5, cupru, potasiu, magneziu.

(CITEȘTE ȘI: Nu e o eroare! Câți lei a dat un turist clujean, pe 10 mici, într-un local din Centrul Vechi din București)

 

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult