Cele 6 semne care îți arată că ai avut coronavirus (SARS-CoV-2). Află dacă și tu ai fost infectat cu maladia apărută în China

Publicat: 25/09/2020 | 21:33

Un reputat medic a dezvăluit care sunt cele șase semne care îți arată că ai avut coronavirus (SARS-CoV-2). Declarațiile sale au venit după ce tot mai mulți oameni au început să întrebe dacă nu cumva au fost deja infectați cu maladia apărută în China și nu au aflat, pentru că au făcut o formă ușoară. Conform statisticilor făcute publice în această noapte, în jurul orei 21:30, la nivel mondial există 32.642.703 de cazuri confirmate pozitiv, iar bilanțul morților a ajuns la 990.772.

Citește și: Coronavirusul suferă mutații pe măsură ce numărul bolnavilor crește și devine mai contagios

Cele 6 semne care îți arată că ai avut coronavirus (SARS-CoV-2)

Doctorul Leo Nissola a afirmat că există semne mici, dar importante, care indică faptul că ai fost deja infectat cu COVID-19. Și, da, toate astea se întâmplă chiar și în lipsa unui test pentru coronavirus. Doar un test de anticorpi ți-ar putea spune cu siguranță dacă ai contractat virusul SARS-CoV02, deși nici acesta nu este 100% sigur, a mai explicat specialistul. Astfel, te poți lua și după alte indicii ca să afli dacă ai fost sau nu infectat cu boala care schimbat complet lumea, relatează cei de la yahoo.com.

1. Ai fost bolnav – dacă ai fost bolnav, cu simptome asemănătoare gripei sau cu un caz ciudat de diaree ori tuse inexplicabilă, este posibil să fi avut coronavirus. Testarea pe scară largă nu are același standard pentru toate statele și regiunile și mulți oameni au probleme cu accesul la testare.

2. Ai avut febră – dacă ai avut o febră care nu a putut fi legată de alte cauze, este posibil să fi fost temuta maladie. Există multe rapoarte care arată că persoanele cu noul coronavirus suferă de febră. Dacă nu ați fost testat pentru gripă sau covid, acesta trebuie să fie răspunsul.

3. Nu ai putut mirosi lucruri și ai pierdut simțul gustului – peste 60% dintre persoanele depistate pozitiv au spus că și-au pierdut mirosul sau gustul, acesta fiind unul dintre simptomele infectării. Această pierdere a mirosului apare mai frecvent la COVID-19 decât la alte virusuri respiratorii, dar reține că și alte afecțiuni pot provoca aceleași simptome, cum ar fi alergiile. Un test de anticorpi pentru noul coronavirus ar putea fi util.

Nu rata: Cât timp poate rezista noul coronavirus, într-un lift? Care este răspunsul cercetătorilor

4. Cineva pe care îl cunoști a avut COVID-19 – dacă cineva din casa ta a avut virusul SARS-CoV-2, probabil că ai fost expus. Dacă ai întâlnit pe cineva infectat în parc sau într-o zonă în aer liber, ai fi putut, de asemenea, să fi contactat virusul. Este important ca, dacă ai fi în preajma unor persoane care erau cazuri confirmate, să avertizezi pe toată lumea cu care ați fost în contact că ați fost expus.

5. Copilul tău s-a îmbolnăvit – copiii, în general, se îmbolnăvesc mai rar cu noul coronavirus în comparație cu adulții, dar pot fi totuși infectați cu noul coronavirus care cauzează boala. Și pot răspândi virusul persoanelor din jurul lor, chiar dacă nu prezintă niciun simptom. Centrele de Control și Prevenire a Bolilor și spitalele investighează o afecțiune medicală rară și gravă asociată cu Covid-19 la copii, numită Sindromul Inflamator Multisistem la Copii (MIS-C). Nu este încă clar ce declanșează MIS-C, dar dacă aveți copii care s-au îmbolnăvit în timpul acestei pandemii, este posibil să fiți expus la noul coronavirus.

6. Ai avut tuse – dacă ai avut o tuse supărătoare timp de mai multe zile, care nu ar putea fi explicată prin alergii, ori prin expunere la polen sau fum, ar fi putut fi SARS-CoV-2. Există o mulțime de asemănări între răceala obișnuită, gripa și versiunea ușoară a noului coronavirus, iar testul gripal și testul Covid-19 joacă un rol important pentru a afla despre ce este vorba, în cazul în care aveți tuse.

Află și: Lui Marcel Pavel i s-a schimbat radical viața, după ce a fost infectat cu coronavirus. Ce trebuie să facă zilnic

Până când vom avea un vaccin anti-COVID-19, specialiștii recomandă vaccinul antigripal – în România, imunizarea a început mai devreme cu o lună anul acesta. O doză de vaccin antigripal costă mai mult în prezent decât în 2019; opiii cu vârste până în 5 ani, bătrânii, femeile gravide și pacienții cu boli cronice pot să primească gratuit doza.

Ca să evitați infectarea cu virusul SARS-CoV-2, purtați o mască, evitați aglomerația și spălați-vă cât mai des mâinile.

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro