Cele cinci minciuni pe care trebuie să le spui la un interviu de angajare. Postul o să fie al tău

Publicat: 12/02/2023 | 14:39

Cei are sunt în căutarea unui loc de muncă știu că partea cea mai stresantă a acestui proces este interviul de angajare. Mulți nu reușesc să treacă de interviuri, chiar dacă îndeplinesc perfect cerințele postului. Iar motivul pentru care se întâmplă aste este pentru că au fost prea sinceri.

Interviurile de angajare sunt stresante, iar mulți nu reușesc să treacă de primul interviu, cel de cunoaștere. Motivul este unul simplu, chiar dacă pare ciudat, cel mai probabil au fost prea sinceri. Potrivit lui Anna Papalia, un expert în recrutare și consultant în carieră din SUA, oamenii ar trebui să strecoare și câteva minciuni atunci când susțin un interviu.

Deși pare bizar, minciuna este folositoare, iar experta a detaliat cinci cazuri în care ar trebui să minți. Aceasta a spus că atunci când suntem întrebați unde ne vedem peste cinci ani ar trebui să mințim.

„Minți unde te vezi peste cinci ani. Nimeni nu vrea să te audă spunând că te vezi la facultate sau că te căsătorești și ai copii. Ceea ce vrem să vă auzim spunând este: mă văd aici, lucrând în această companie”, a spus Anna Papalia.

(CITEȘTE ȘI: O FEMEIE ÎN VÂRSTĂ DE 55 DE ANI A FOST REFUZATĂ LA INTERVIUL DE ANGAJARE. CARE ESTE MOTIVUL)

Minciuni la interviul de angajare

De asemenea, aceasta a mai spus că minciuna este bună și atunci când suntem întrebați de ce am plecat de la fostul loc de muncă sau intenționăm să plecăm. Aceasta a spus că nici un angajator nu vrea să audă de problemele de la fostul loc de muncă.

„Minți de ce cauți alt job. Nu vrem să auzim că vrei alt job pentru că urăști cultura companiei tale actuale, nu, nu, nu. Spune ceva de genul: am atins maximul în poziția pe care o ocupam și caut o nouă provocare”, a mai spus Anna Papalia.

Mai mult, minciuna este folositoare și atunci când suntem întrebați și despre fostul șef sau colegi. Nu trebuie să ne revărsăm sentimentele.

„Mințiți despre cum vă simțiți față de actualul șef sau actualii colegi de muncă. Nu-mi pasă dacă lucrezi pentru cel mai rău, cel mai mic șef din lume. Nu vrem să te auzim vorbind despre asta într-un interviu, mai ales dacă ești intervievat de cineva care ar putea fi potențialul tău șef”, a mai spus experta.

Și atunci când vine vorba de hobby-uri minciuna este folositoare. Trebuie să ai hobby-uri ca să nu pari leneș, iar acestea să fie unele interesante.

„Minți în legătură cu hobby-urile tale. Vă rugăm să alegeți hobby-uri care sună profesional și interesante. Nu-mi spune că tot ce faci în afara serviciului este să te uiți la Netflix”, a spus Anna Papalia.

Experta a mai subliniat că aceste mici minciuni sunt folositore, însă nu trebuie să mințim în legătură cu lucruri importante și mai ales în cazul celor care se pot verifica. De exemplu, nu trebuie să minți în legătură cu limbile străine pe care le cunoști sau în legătură cu educația și diplomele pe care le ai.

(VEZI ȘI: PARE BANC, DAR ESTE UN ANUNȚ DE ANGAJARE! JOBUL CARE NU TE-AI FI AȘTEPTAT SĂ EXISTE)