Cele mai ciudate tradiții și obiceiuri de Revelion și de Anul Nou. Vezi care sunt practicile în noaptea dintre ani

Publicat: 31/12/2022 | 12:45

Ajunul Anului Nou este un motiv de petrecere și sărbătoare pentru români, însă pentru unii poate reprezenta un lucru mai aparte. Spunem asta, deoarece există oameni care petrec într-un mod foarte ciudat Revelionul, de la cinstirea morților, prezicerea norocului sau farfurii sparte la ușă.

Una dintre tradițiile, ușor neobișnuite, pe care o practică oamenii este să mănânce struguri în noaptea de Revelion, crezând că aduc noroc și prosperitate. În timp ce alții ar putea alege acest fruct de o alimentație sănătoasă sau de un pahar de vin gustos, spaniolii se bazează pe acest aliment cu gândul că îi ajută să aibă un an nou prosper.

Se spune că trebuie să mănânci 12 boabe de struguri, iar acest obicei există încă de la sfârșitul secolului al 12-lea. Oamenii mănâncă câte o boabă de strugure pentru fiecare bătaie a clopotului, după ce acesta indică ora 12.00.

Obiceiurile din noaptea dintre ani

Să porți lenjerie intimă roșie este un obicei pentru italieni. În țara lor, culoarea roșie este legată de fertilitate, motiv pentru care se crede că lenjerie intimă de această culoare le va aduce noroc. Tradiția se aplică atât la bărbați, cât și la femei dacă aceștia doresc să planifice o sarcină în noul an.

În Rusia, doi scafandri se aventurează în lacul înghețat Baikal pentru a planta un copac de Anul Nou și se spune că acesta le va aduce pozitivitate în anul ce urmează. Scafandrii trebuie să înoate mai mult de 30 de metri de la suprafață pentru ca tradiția să funcționeze.

În mod normal, bradul este decorat cu lucruri care aduc norocul pentru a atrage veselia în comunitate. Acest obicei este unic și a apărut în ultimii 25 de ani.

De Revelion se presupune că nimeni nu ar ține o slujbă religioasă în cinstea morților, însă, în Chile, amintirea celor dragi este o temă obișnuită de sărbători. Slujbele bisericești din ajunul Anului Nou au loc în cimitire, astfel încât familiile să își poată implica rudele decedate în festivități.

(CITEȘTE ȘI: De ce a murit, de fapt, Papa Benedict al XVI-lea. Care este cauza decesului)

În Danemarca este un lucru normal să găsești la ușă o farfurie sau un pahar spart, iar cu cât este mai mare grămada, cu atât vei avea mai mare noroc. În tradiția daneză, prietenii își aruncă farfurii la ușa celuilalt pentru a se elibera de răutăți și a renunța la agresivitate.

Majoritatea oamenilor asociază prezicerea norocului cu cărțile de tarot, un glob de sticlă sau o citire în palmă. În schimb, în Republica Cehă, merele sunt folosite pentru a prezice norocul oamenilor.

În ajunul Anului Nou, acesta este tăiat în două pentru a vedea mai bine miezul fructului despre care se crede că determină destinul celor care îl privesc. Se spune că în cazul în care miezul arată ca o stea, cei din jurul mărului vor avea un an minunat, iar dacă miezul arată ca o cruce, atunci aceștia se vor îmbolnăvi.

This browser does not support the video element.