Centrele de vaccinare împotriva Covid-19 vor fi desființate. Unde se va face imunizarea de la 1 iulie

Publicat: 19/04/2022 | 12:39

Secretarul de stat Andrei Baciu a anunţat printr-un mesaj pe Facebook faptul că de la 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19. Iată unde se va face imunizarea.

Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.

Între timp, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie.

”Prin urmare, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie”, spune Andrei Baciu.

CITEŞTE ŞI: O FEMEIE MOARTĂ DE 23 DE ANI A PRIMIT AMENDĂ PENTRU CĂ NU S-A VACCINAT. UNDE AU FĂCUT AUTORITĂȚILE ACEASTĂ GREȘEALĂ

Descoperire majoră despre vaccinul anti-covid

Riscul de complicaţii cardiace este semnificativ mai mare după infectarea cu SARS-CoV-2 decât după administrarea vaccinurilor de tip ARNm împotriva COVID-19, arată rezultatele unui nou studiu publicat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, informează agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

Studiul a analizat date medicale electronice prelevate din 40 de sisteme sanitare din SUA între 1 ianuarie 2021 şi 31 ianuarie 2022.

Aceste constatări susţin utilizarea vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19 în rândul tuturor persoanelor eligibile, cu vârsta peste cinci ani, se arată în comunicat.

Complicaţiile cardiace, în special miocardita şi pericardita, au fost asociate cu infectarea cu SARS-CoV-2 şi administrarea vaccinurilor de tip ARNm împotriva COVID-19. Sindromul inflamator multisistemic (SIM) este o complicaţie rară, dar gravă, a infectării cu SARS-CoV-2, cu implicare cardiacă frecventă, potrivit studiului.