Cercetatorii americani au intocmit lista neagra a ingredientelor periculoase din trusa de machiaj. Ce ascund cosmeticele

De: Cancan
Publicat: 28/02/2012 | 00:00

Mai ingrijorator a fost insa faptul ca aceste substante periculoase nici macar nu erau mentionate pe eticheta produselor. Intr-o cantitate mica, substantele nocive nu pot dauna, insa, in timp, aceste elemente pot fi stocate de organism. Putina istorie De-a lungul timpului, noi, femeile, am ales frumusetea in detrimentul sanatatii. Se spune ca fata reginei Elisabeta era atat de desfigurata in urma machiajului incat toate oglinzile din resedinta regala au fost distruse. In secolul XVIII, frumoasele vremii obisnuiau sa-si puna in valoare buzele cu un ruj de un rosu aprins pe baza de mercur. Atata vreme cat erau frumoase, nu mai conta ca dantura, ficatul si chiar sistemul nervos erau compromise. „Natural” in industria cosmetica Cand vine vorba pe produse cosmetice, cele mai multe sunt caracterizate drept „naturale”. Nu te lasa pacalita! In industria frumusetii, „natural” inseamna de fapt extract sintetic. Un produs asa-zis „natural” poate contine numai 1% ingrediente naturale, spre deosebire de noua generatie de produse organice, care sunt realizate 95% din ingrediente naturale. Riscam atunci cand ne dam cu ruj Printre efectele secundare ale folosirii in exces a produselor de machiaj depistate de catre medicii americani se numara durerile de stomac, ametelile, voma, diareea, problemele la plamani, rinichi, chiar afectiuni ale ficatului. Cel mai periculos este rujul, care poate fi ingerat. Studiile au demonstrat ca organismul uman poate asimila nu mai putin de doua kilograme de ingrediente cosmetice prin mucoasa din jurul ochilor si prin intermediul buzelor. Alternativa organica La machiaj nu putem renunta. Asta este clar! O alternativa la fardurile clasice sunt noua generatie de cosmetice organice. Producatorii nu pot afisa pe eticheta cuvantul „organic” decat daca respecta niste conditii foarte stricte. Atat ingredientele produsului, cat si procesul de fabricatie trebuie sa nu implice radiatii sau modificari genetice. La randul lor, plantele din care sunt extrase ingredientele trebuie cultivate in ferme special amenajate, cat mai departe de zonele industriale. De asemenea, in procesul de crestere a plantelor nu se folosesc ingrasaminte chimice sau pesticide.