Cercetătorii au descoperit că noul coronavirus a suferit aproape 200 de mutații! Ce informații importante au mai aflat despre boala rară din China

Publicat: 08/05/2020 | 18:57
În curând, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus de pe întreg globul va atinge pragul psihologic de 4 milioane de oameni. Și, în timp ce eroii din linia întâi luptă cu dușmanul invizibil, cercetătorii din numeroase state fac studii peste studii. Din nefericire, o echipă de oameni de știință au descoperit în timpul unei cercetări că SARS-CoV-2 a suferit aproape 200 de mutații. În cadrul unui interviu, unul dintre co-autorii studiului a dezvăluit și alte informații importante pe care le-au mai aflat despre boala rară din China.

Citește și: Cum va arăta o călătorie cu avionul în timpul pandemiei de coronavirus. Companiile aeriene nu renunță la “scaunul din mijloc”

Cercetătorii au descoperit că noul coronavirus a suferit aproape 200 de mutații

Conform celor mai noi informații, făcute publice azi, în jurul orei 18:30, la nivel mondial, există 3.952.556 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, iar 271.954 de oameni au fost răpuși de această cumplită maladie. Mai mulți specialiști de la Institutul de Genetică al University College of London au analizat genomul virusului la peste 7.500 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 din numeroase țări și au identificat 198 de mutații genetice la această boală rară de la izbucnirea epidemiei în China, potrivit trtworld.com. Cercetătorii au spus că nu trebuie să ne temem de aceste mutații. În plus, această nouă descoperire i-a ajutat să afle în ce fel se adaptează virusul când se transmite de la o persoană la alta. Unul dintre co-autorii studiului spune că noul coronavirus nu se transformă mai repede sau mai încet decât era de aşteptat şi nici nu devine mai periculos.

Nu rata: RAPORT. Celebra piață cu animale vii din Wuhan a jucat un rol important în propagarea pandemiei, spun experții OMS

“În principiu, nu avem de ce să ne temem de aceste mutaţii. Virusurile se schimbă, evoluează, suferă mutaţii, iar cele mai multe dintre aceste schimbări sunt absolut neutre. Am identificat un număr de mutaţii care se repetă de mai multe ori, în diferite rădăcini ale virusului. Ele ar putea reflecta, într-o anumită măsură, adaptarea la gazda umană. Dar, la acest stadiu, vreau să clarific, nu există dovezi că avem segmente mai virulente sau mai transmisibile”, a declarat Francois Balloux de la Institutul de Genetică al University College of London, relatează Mediafax.

Află și: Klaus Iohannis, declarații dure la adresa CCR și a PSD-ului! Recomandările făcute pentru popor: “Morții pe care îi plângem acum ar fi fost mai mulți…”

Oamenii de știință au mai spus că schimbările genetice mici identificate nu erau distribuite în întreg genomul virusului. Unele dintre acestea aveau foarte puţine mutaţii, iar cercetătorii spun că acele părţi invariabile ale virusului ar putea fi primele ţinte ale medicamentelor şi vaccinurilor create pentru a-l neutraliza.

Descoperă și: Informație terifiantă despre COVID-19! Cercetătorii au anunțat: Coronavirusul se refugiază în testicule: “Virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”