Cercetătorii au făcut noi descoperiri cutremurătoare despre coronavirus. În plus, au identificat alte simptome: dureri de cap, accidente vasculare cerebrale și convulsii

Publicat: 23/06/2020 | 21:56

Câțiva cercetătorii au anunțat noi descoperiri cutremurătoare pe care le-au făcut în urma unui studiu despre coronavirus. Aceștia suspectează că  SARS-CoV-2 provoacă insuficiență respiratorie și moarte, nu prin afectarea plămânilor, ci a creierului. În plus, au identificat alte simptome ale bolii rare din China, printre care se numără: durerile de cap, accidentele vasculare cerebrale și convulsiile.

Citește și: Medicii din Italia, avertisment îngrijorător: “Pericolul unui al doilea val de coronavirus este iminent!”

Oamenii de știință au făcut noi descoperiri cutremurătoare despre coronavirus

Pentru Julie Helms, războiul împotriva noului coronavirus a început cu doar câțiva pacienți internați în unitatea ei de terapie intensivă de la Spitalul Universitar Strasbourg din nord-estul Franței la începutul lunii martie 2020, au relatat jurnaliștii de la BBC. După doar câteva zile de spitalizare, fiecare pacient din secția ATI a fost diagnosticat cu COVID-19 și nu doar dificultățile respiratorii ale pacienților au alarmat-o.

“Au fost extrem de agitați și mulți au avut probleme neurologice – în principal, confuzie și delir. Suntem obișnuiți să avem unii pacienți din secția ATI care necesită sedare, dar acest lucru a fost complet anormal. A fost foarte înfricoșător, mai ales că mulți dintre oamenii pe care i-am tratat erau foarte tineri – între 30 și 40 de ani, chiar și în vârstă de 18 ani”, a povestit vizibil emoționată cercetătoarea Julie Helms, conform sursei citată mai sus.

Nu rata: Vladimir Putin a crescut taxele pentru rușii bogați pentru a lupta împotriva crizei provocată de pandemie

Specialista și colegii ei au publicat un mic studiu în New England Journal of Medicine, care documenta simptomele neurologice ale pacienților cu virusul SARS-CoV-2, de la dificultăți cognitive până la confuzie. Toate sunt semne ale “encefalopatiei” (n.r.: termenul general pentru afecțiuni ale creierului) – o tendință pe care cercetătorii din Wuhan au observat-o la pacienții cu coronavirus încă din februarie.

Descoperă și: Pericol de infecție cu noul coronavirus la terase. Greșeala pe care o fac angajații

Conform unor statistici publicate în această seară, în jurul orei 22:00, la nivel mondial au fost infectați cu boala mortală din China 9.274.343 de oameni, iar alți 476.772 au pierdut lupta la viață. SUA, Brazilia, Rusia, India și UK sunt statele cele mai afectate din cauza pandemiei cu noul coronavirus.