Cinci sfaturi importante pentru a bea o cafea mai bună acasă

Publicat: 06/04/2021 | 17:52

Nu există nimic ca o cafea bună în orice moment al zilei, dar există și câteva lucruri mai rele decât cafeaua proastă. Există multe modalități de a pregăti cafea de calitate, în funcție de obiceiurile fiecărei culturi, de aparatul de cafea folosit și de gusturile personale.

Este clar că a avea un expressor de cafea bun este un prim pas important și putem investi cât de mult buget dorim, dar nu este singurul lucru de luat în considerare. Iată câteva dintre ele:

  1. Cumpără cafea naturală bună

Există diferite soiuri de cafea, dar cele mai consumate din întreaga lume sunt două: Arabica și Robusta. Arabica conține mai puțină cofeină și oferă o cafea mai blândă, cu arome fructate. Robustele au mai mult corp, sunt ceva mai amare, concentrează o cantitate mai mare de cofeină și sunt de obicei percepute ca fiind mai puternice în aromă. De asemenea, puteți găsi amestecuri ale ambelor soiuri în proporții diferite.

Esspresor cafea – idei

  1. Alege cafeaua boabe

Boabele de cafea sunt o materie primă delicată care începe să piardă proprietăți cu cât sunt mai procesate. De aceea este convenabil să cumpărați boabe de cafea pe care să le măcinați acasă, fie cu un expresor de cafea automat, fie cu o râșniță pe care o cumpărați separat. Dacă este manual, mult mai bine, deși o râșniță electrică bună va fi întotdeauna mai bună decât să cumperi cafea măcinată.

Cafeaua începe să-și elibereze aromele din momentul măcinării, pierzând astfel aroma. În plus, va fi mai afectată de contactul cu atmosfera, aerul și lumina. Este păcat să cumperi cafea bună, care în câteva zile își va pierde deja o parte din arome, deoarece este măcinată înainte de vremea sa.

  1. Întotdeauna cea mai proaspătă cafea

Nu numai că trebuie să măcinați boabele pe loc, dar este recomandabil să cumpărați cea mai proaspătă cafea posibilă. Cu cât a trecut mai puțin timp de când a fost recoltată, uscată, transportată și prăjită, cu atât mai bine. De aceea, este mai bine să aveți încredere în profesioniștii care sunt adevărați specialiști, care tratează cafeaua pe care o vând cu grija pe care o merită.

Desigur, este esențial să putem fi siguri că boabele sunt prăjite zilnic, pentru a le aduce acasă cât mai proaspete posibil. De asemenea, trebuie să fie bine conservate, nu ar trebui să cumpărați niciodată cafea expusă la aer sau lumină, deoarece chiar dacă nu a fost încă măcinată, agenții externi îi afectează și calitatea.

  1. Reglați gradul de măcinare

Un alt amănunt important: este necesar să se acorde atenție gradului de măcinare. Odată cu măcinarea boabelor de cafea, ceea ce căutăm este să facilităm extracția prin infuzie, deci trebuie să fie diferită în funcție de metoda de preparare. Mari barista profesioniști îi cunosc importanța și o stăpânesc perfect, deoarece o variație a granulației în mașinile de cafea poate schimba drastic calitatea ceștilor.

Nu trebuie să ne complicăm prea mult acasă. Este suficient să știm că cu cât cafeaua petrece mai mult timp în contact cu apa, cu atât granulația trebuie să fie mai mare. De exemplu, pentru procedurile de filtrare care necesită mai mult de 5 minute, vom căuta o măcinare grosieră, în timp ce aparatele de cafea expresso sau italiene necesită un bob mai fin. Poate fi jucat și după gustul personal.

Expresor cafea – oferte

  1. Și apa e importantă

Celălalt ingredient esențial pentru prepararea cafelei este apa și nu ar trebui să o neglijăm. Este baza infuziei și ar trebui să fie de cea mai bună calitate posibilă, deoarece apa proastă poate strica orice preparat. Și nu trebuie să folosiți niciodată apă fierbinte pentru a accelera procesul, acesta trebuie încălzit treptat pentru a nu afecta procesul de infuzie natural.

Alegeți apa minerală pe cât posibil, sau cel puțin nu apă dură. Nu ar trebui să prezinte mirosuri ciudate, ar trebui să fie total transparentă și mai bună cu o mineralizare slabă. Dacă este o apă care, atunci când bei, sugerează o notă de aromă, este mai bine să o arunci. Temperatura trebuie să fie întotdeauna constantă și, în procesele manuale, se recomandă să se toarne apă chiar înainte de fierbere.