Ciorba din România care rupe topurile mondiale. A depășit produse celebre și a ajuns pe locul 12

Publicat: 14/04/2023 | 20:35
O ciorbă din România a intrat în TOP 100 cele mai bune supe din lume / Sursă foto: Facebook

În cadrul unui clasament denumit „Top 100 cele mai bune supe din lume”, o ciorbă din România a reușit să iasă pe locul 12! 6 supe românești au reușit să facă țara cunoscută și peste hotare, din punct de vedere gastronomic. Mai mut de atât, cei care au făcut clasamentul au dat și detalii despre proprietățile pentru care preparatul este cunoscut.

Taste Atlas a realizat un clasament al celor mai bune supe din întreaga lume în aprilie 2023. Potrivit datelor publicate de site-ul de specialitate, primul lor în top este ocupat de Tonkotsu ramen (Japonia), cel de-al doilea, de Zurek (Polonia), iar cel de-al treilea, de Mercimek çorbası (Turcia).

În clasament, au fost integrate și șase supe românești care au reușit să cucerească gurmanzii din întreaga lume. Preparatul care ne face cinste peste hotare, ieșit pe locul 12, este ciorba rădăuțeană!

Ciorba rădăuțeană, pe locul 12 în top 100 cele mai bune supe / Sursă foto: Facebook

(CITEȘTE ȘI: Ciorba rădăuțeană. Rețetă, mod de preparare și ce ingrediente trebuie să folosești)

Supe și ciorbe românești care ne fac cinste peste hotare. Ce au spus străinii despre ciorba rădăuțeană

Cu un punctaj de 4,6 din 5, ciorba rădăuțeană a plasat România pe locul 12, dar nu este singurul preparat din top!

„Ciorba Rădăuțeană este o supă tradițională romanească. Este făcută dintr-o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede.

Supa este destul de acră datorită adaosului de suc de lămâie. În România, ciorba Rădăuțeană este apreciata în special pentru că este un remediu pentru mahmureală și are proprietăți de vindecare – este adesea folosită ca remediu pentru simptomele răcelii comune”, au transmis cei care au făcut topul despre ciorba rădăuțeană.

Cele 5 ciorbe care ne țin în topul gastronomic al lumii sunt:

  • Ciorba de văcuță – locul 86
  • Ciorba de burtă – locul 75
  • Ciorba de fasole – locul 73
  • Supa de pui cu tăiței – locul 56
  • Ciorba de fasole – locul 55.

(CITEȘTE ȘI: Ea este „mama ciorbei rădăuţene“! Cum arată femeia care a inventat cea mai cunoscută ciorbă. Reţeta originală e şi acum un secret bine păzit)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult