Compromisurile sexuale chiar sunt necesare intr-o relatie?

De: Cancan
Publicat: 28/07/2011 | 00:00

Intr-o relatie amoroasa, raporturile sexuale inseamna cautarea unei placeri impartasite. Cu respectarea limitelor fiecarui partener, femeia poate fi incurajata sa descopere noi practici sexuale. Se intampla, insa, uneori, ca ea sa resimta o repulsie prea mare pentru a trece la fapte. In aceasta situatie, este de preferat ca barbatul sa se opreasca la practicile apreciate si de partenera lui, altfel, calitatea relatiei lor ar putea fi afectata. Intr-o stare de excitatie mare, anumite bariere pot fi inlaturate. Daca, insa, aceste bariere persista, incapatanarea unuia dintre parteneri poate duce la disparitia dorintei sexuale a celuilalt. Problema frecventei raporturilor sexuale intr-un cuplu poate, de asemenea, sa devina un subiect conflictual, dupa cativa ani de viata comuna. Astfel, pot aparea doua tipuri de situatii:

-prin consultare, cuplul gaseste un ritm comun;

-de obicei, insa, barbatul are cerinte mai des. Frustrarea pe care o incearca poate fi la originea tensiunilor interioare ale cuplului, uneori dificil de suportat.

Ce sa faci?

Mai intai de toate, trebuie sa stii ca nevoile sexuale sunt conditionate de urmatoarele aspecte:-factori permanenti, ale caror origini tin de fiecare individ;-factori imediati, ca oboseala, grijile, stresul, bolile, neintelegerile in cuplu etc. Comunicarea in cuplu permite adesea depasirea acestor perioade conflictuale. Cel care are un apetit sexual mai mare decat al partenerului poate sa incerce sa-i starneasca dorinta printr-o ambianta speciala, cuvinte dulci si mangaieri. Atentie, insa! Daca nici asa dorinta nu este aprinsa, trebuie sa stii sa te opresti. In timp ce barbatul poate avea orgasm masturbandu-se cu ajutorul corpului partenerei sale, femeia, dimpotriva, nu va resimti nicio placere. In aceasta situatie, relatia sexuala nu mai este sinonima cu jocul si placerea reciproca. Femeia va deveni dezinteresata, incetul cu incetul, de relatia intima, evitand pe viitor mangaierile si gesturile de tandrete: ceva nu mai functioneaza ca inainte.

Practicile sado-masochiste

Sa-i provoci cuiva durere fizica sau psihica poate fi excitant pentru anumite persoane: acesta este sadismul sexual. Sa suferi sau sa fii supus unor atitudini degradante poate fi, de asemenea, o sursa de placere: acesta este masochismul sexual. Niciuna dintre aceste practici nu-si gaseste locul intr-un cuplu, decat daca inclinatiile partenerilor sunt complementare. Daca nu exista consimtamant, este vorba despre o agresiune sexuala incompatibila cu o sexualitate bazata pe schimbul de placere.