Condiția pe care trebuie să o îndeplinești ca să poți să te tunzi la frizerie după 15 mai

Publicat: 09/05/2020 | 18:38

Toți românii așteaptă cu sufletul la gură data de 15 mai, atunci când starea de urgență expiră și unele dintre beneficiile pe care le aveam înainte de pandemia de coronavirus vor reveni în viața noastră. Cu toate acestea, vor exista, în continuare, reguli stricte pe care să le urmăm. 

Începând cu data de 15 mai, atunci când va expira starea de urgență, ne vor aștepta noi reguli. De exemplu, pentru a ne putea tunde la frizerie trebuie să respectăm programarea, iar dacă am întârziat, autoritățile ne recomandă să facem o scurtă plimbare, până când ne poate veni din nou rândul și în niciun caz să nu așteptăm în fața frizeriei.

CORONAVIRUS. Primul județ din România în care nu mai există nicio persoană infectată cu Covid-19

Mai mult, purtarea măștii va fi obligatorie atât pentru clienți, cât și pentru personalul saloanelor de înfrumusețare și pentru personalul frizeriilor.

Propunerile integrale transmise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) :

„Reguli de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate

1. Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.

2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37.0, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

4. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.

5. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore”.