Construcția adăposturilor antiaeriene a început în Delta Dunării. Decizia luată în urma ședinței CNSU, după ce 2 drone au picat pe teritoriul țării

Publicat: 12/09/2023 | 22:31
Două adăposturi antiaeriene operaționale în județul Tulcea / sursă foto: capturi video

În urmă cu câteva zile au fost efectuate activități de căutare, în zona localității Plauru din județul Tulcea, a unor elemente de dronă. Militarii dislocați pentru misiunile de cercetare au securizat zona. Recent, construcția adăposturilor antiaeriene a început în Delta Dunării, după ce au fost găsite bucăți ale unor aparate de zbor rusești picate pe teritoriul țării. Iată mai jos, în articol, decizia luată în urma ședinței CNSU.

După episodul „drona rusească”, a fost efectuată o mobilizare a Armatei în Delta Dunării. În localitatea Plauru din județul Tulcea a început construcția unor adăposturi antiaeriene. Această decizie a fost luată în urma ședinței CNSU – Comitetul Național pentru Situații de Urgență, săptămâna trecută. Amplasamentul a fost deja stabilit, iar două adăposturi sunt operaționale.

Vezi și IOHANNIS A ANUNȚAT CĂ AU EXISTAT, CHIAR MARȚI, 5 SEPTEMBRIE, ATACURI LA 800 DE METRI DE GRANIȚA ROMÂNIEI. „SUNTEM ÎNGRIJORAȚI CĂ ACESTE ATACURI AU LOC LA O DISTANȚĂ FOARTE MICĂ”

Construcția adăposturilor antiaeriene a început în Delta Dunării – 2 sunt operaționale

În cursul zilei de marți, reprezentanții MApN au anunțat că cele două adăposturi antiaeriene au o dimensiune de 9,6 metri, 2 metri lățime și 1,5 metri înălțime. Săptămâna trecută, vineri, CNSU a adoptat o hotărâre prin care MApN să stabilească zonele din Delta Dunării unde să instituie măsuri de protecție. Este vorba despre zonele apropiate de Reni și Izmail, porturile din Ucraina. De altfel, o altă măsură reprezintă trimiterea unor mesaje Ro-Alert în zonele unde ar putea exista riscul ca astfel de aparate de zbor să cadă.

„Lucrările sunt executate de un detaşament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acţionează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum şi pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lăţime (la interior) şi 1,5 m înălţime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităţilor locale ale comunei Ceatalchioi”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

Vezi și ÎNCEP SĂ SE EMITĂ AVERTIZĂRI RO-ALERT CU PRIVIRE LA DRONELE RUSEȘTI. CINE SUNT ROMÂNII CARE LE VOR PRIMI

Primarul comunei Ceatalchioi a făcut o serie de declarații.

„Construiesc două adăposturi. Am stabilit amplasamentul împreună cu băieții de la ISU, unde trebuie să vină un comandant, cu domnul prefect, cu toată lumea și acum vine o unitate. Nu știu cine sunt, de unde sunt, eu le-am pus la dispoziție un buldoexcavator. Azi au făcut destul de bine, acum chiar pot să spun că deja sunt. Alea două adăposturi sunt operaționale”, a spus Tudor Cernega, primarul comunei Ceatalchioi, arată Digi24.ro.

Sursă foto: Capturi video