Coronavirus România, 19 aprilie 2021. Câți oameni au fost depistați pozitiv în ultimele 24 de ore. Imunitate limitată pentru cei care au avut o formă ușoră sau asimptomatică

Publicat: 19/04/2021 | 12:31

Până astăzi, 19 aprilie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.031.072 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, se arată în informarea dată publicității de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Potrivit unui grup de cercetători din Germania, cei care au avut o formă ușoră sau asimptomatică au o imunitate limitată.

Bilanțul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în România, 19 aprilie 2021

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.768 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, au fost anunțat pe stirioficiale.ro.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Incidența cumulată a cazurilor la nivel județean pe 14 zile la mia de locuitori – 19 aprilie 2021 © stirioficiale.ro

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 246 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citește și: Gurvernul din Israel a renunțat la purtarea măștilor în aer liber, începând de duminică

Anticorpii dispar la 6 luni de la infectarea cu noul coronavirus

Conform datelor unui nou Studiu Rheinland, realizat în regiunea oraşului Bonn, protecţia cu anticorpi este temporar limitată după varianta usoară sau asimptomatică a COVID-19. În cercetarea făcută de Centrul pentru Afecţiuni Neurodegenerative (DZNE) s-a menționat că fiecare al cincilea pacient vindecat de coronavirus nu mai are anticorpi după şase luni.

Informația potrivit căreia persoanele vindecate nu mai dispun de niciun fel de protecţie este falsă, susțin unii oameni de știință. Și asta pentru că, deşi lipsesc anticorpii, aşa-numitele celule T funcţionează ca nişte celule cu memorie şi protejează în faţa unei noi infectări.

Referitor la rolul celulor T există un nou studiu, aflat încă în faza de expertiză, realizat de Charité din Berlin despre “reactivitatea încrucişată”, la care a participat şi cunoscutul profesor Christian Drosten, şeful departamentului de virologie. În cazul unei analize mai profunde, Prof. Christian Drosten spune că “se constată că pacienţii care nu au fost afectaţi de virusul SARS-CoV-2, într-o oarecare măsură beneficiază de reacţii de apărare din partea acestor aşa numite celule T, care reprezintă de fapt o parte din suprafaţa proteinei spyke”, relatează dw.com.

Nu rata: Sfaturi pentru românii care vor să călătorească în Grecia. Lockdown-ul rămâne în vigoare

Criza epidemiologică, la nivel mondial

Cele mai noi date privind pandemia de coronavirus la nivel mondial arată că există 142.059.494 de persoane care au contractat temuta boală, iar 3.034.222 au pierdut lupta la viață, conform worldometers.info. Oficialii din cadrul OMS au anunțat că 120.623.683 de victime ale virusului SARS-CoV-2 s-au vindecat. SUA, India, Brazilia, Franța, Rusia, UK, Turcia, Italia, Spania, Germania, Polonia, Argentina, Columbia, Mexic și Iran sunt cele mai afectate state de criza epidemiologică.

Vezi și: Ministrul Culturii, anunț despre când și cum se vor relua concertele și spectacolele: “Urmează să se relaxeze toate normele”

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro