Cotlet de miel in sos de miere

De: Cancan
Publicat: 27/03/2010 | 00:00

Pentru 4 persoane 1 kg de cotlete de miel 5 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi 3 foi de salvie o lingura de rozmarin 3 linguri de otet balsamic 2 linguri de miere 1/8 litru de vin rosu 250 ml de supa clara de legume 2 linguri de smantana sare piper Mod de preparare: Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada. Cotletele se cresteaza cu un cutit bine ascutit, de 2-3 ori, la marginile cu grasime pentru ca la prajit sa nu se curbeze. Apoi se pun intr-o forma plata sau intr-un castron si se acopera cu marinada. Se lasa sa stea la loc racoros, acoperite, cel putin trei ore. Se scot cotletele din marinada si, fara a mai folosi alta grasime, se prajesc in tigaie circa 3-5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maroniu-aurie. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald. Se scurge surplusul de grasime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Continutul ramas in tigaie se dizolva cu otet balsamic, amestecand continuu cu telul. Apoi se adauga mierea si vinul rosu. Se da sosul in clocot si se fierbe la foc moderat circa 5 minute. Se adauga supa clara de legume si se mai fierbe la foc moderat inca zece minute. Se adauga apoi smantana, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se stinge focul, apoi se introduc cotletele in sosul de miere si otet balsamic,unde se lasa cateva minute pentru a se impregna. Sugestie: Cotletele de miel in sos de miere si otet balsamic trebuie sa stea cel putin trei ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider. Legume la cuptor cu sos tomat si orez Pentru 4 persoane 4 cepe 3 dovlecei mici un ardei gras rosu un ardei gras galben 300 g de champignons 3 catei de usturoi 5 linguri de ulei de masline 2 lingurite de rozmarin (macinat sau tocat marunt) 500 g de rosii pasate (rosii decojite din conserva) o legatura de patrunjel o legatura de menta sare piper 400 g de orez fiert Mod de preparare: Se toaca usturoiul marunt. Se curata toate legumele, ceapa se taie in patru, dovleceii in cuburi, ardeii in fasii, ciupercile in patru. Se unge o tava, se asaza legumele, se presara cu usturoi si rozmarin si se stropesc cu ulei de masline. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, se lasa circa 20 de minute la 180 grade (cuptor cu convectie) sau la 200 grade (aragaz). Se intorc cu grija si se mai lasa circa zece minute. Rosiile pasate se combina cu verdeata, se dau intr-un clocot, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se mai lasa la foc mic circa zece minute. Sosul de rosii se serveste impreuna cu orezul fiert, alaturi de legumele pregatite la cuptor.