Cozonacul de Paște trebuie sau nu ținut în frigider?! Câte zile rezistă, de fapt

Publicat: 17/04/2023 | 15:13
Cozonac pufos

Cozonacul este unul dintre produsele tradiţionale care nu lipsește niciodată de pe mesele românilor de sărbători. Gospodinele au încercat, ca în fiecare an, diferite reţete cu care i-au impresionat pe invitaţi. Dar ce facem cu prăjitura care ne-a mai rămas? Este o întrebare frecventă, iar multe dintre doamne au găsit deja răspunsul. 

Gospodinele caută diferite modalități prin care încearcă se păstreaze cozonacii gustoși pe o perioadă mai îndelungată. Dincolo de rețete, cozonacii ascund secrete și în ceea ce privește depozitarea.

Cum păstrezi cozonacii proaspeţi mai mult timp

Dacă vrei să te bucuri de cozonac mai mult timp ţine-l la frigider. Mai exact, după fiecare degustare, învelește preparatul cu o cârpă curată sau câteva bucăți de hârtie și pune-i la rece. Dacă nu ai la îndemână hârtie de coală de scris sau hârtie de copt, poți să folosești pungi de hârtie sau folie alimentară. Trucul va funcționa la fel de bine.

CITEŞTE ŞI: COZONAC ÎNSIROPAT, REŢETA PAS CU PAS. CUM SĂ FACI COZONACUL „ÎMBĂTAT”, DE PAŞTE 2023

Temperatura scăzută ajută cozonacii să îşi păstreze aromele proaspete mai mult timp. Este important să nu îi laşi dezveliţi, în aşa fel eviţi ca aceştia să se usuce.

Câteva trucuri pentru un cozonac delicios

  • Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei
  • Ingredientele trebuie scoase din frigider cu o seară înainte
  • În bucătărie trebuie să fie cald, să crească aluatul
  • Trebuie să folosiți făină fină, pentru un aluat fraged
  • Vasul în care se pune aluatul la dospit trebuie acoperit cu un șervețel sau prosop de bucătărie
  • Aproape de final se face testul cu scobitoarea, pentru a vedea dacă sunt făcuți la interior cozonacii
Hermina Hagianu
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune ... citește mai mult