Craciunul fara porc e ca femeia fara toc! Reporterii CANCAN.ro iti arata de unde poti cumpara cea mai ieftina carne!

De: Cancan
Publicat: 16/12/2014 | 12:01
Preturile sunt foarte accesibile pentru orice buzunar

Fie ca vor sa manace sarmale, toba, sorici sau friptura, bucurestenii trebuie sa fie atenti de unde si cand  isi achizitioneaza carnea pentru a prepara bunatatile de Craciun si Revelion.

Preturile sunt foarte accesibile pentru orice buzunar

Asta deoarece, unii comercianti ar putea sa scumpeasca produsele din carne de porc, acesta fiind la mare cautare in  perioada premergatoare Sarbatorilor. Reporterii CANCAN.ro au dat o tura prin pietele din Capitala si au intocmit o harta a preturilor la carnea de porc.

In Piata Progresul poti testa carnea de porc

In Hala Obor carnea se cara prin mijlocul oamenilor

Luni, in Hala Obor din Capitala era inghesuiala mare. Zeci de bucuresteni au venit sa se pregateasca pentru masa de Craciun, mai ales ca aici sunt printre cele mai mici preturi din oras.

In Hala Obor preturile sunt printre cele mai mici din Capitala

Chiar daca curatenia si modul de expunere a marfii lasa de dorit, comerciantii nu duc lipsa de clienti. Astfel, un mat pentru caltabos si toba costa trei lei, iar pentru lebar, cinci lei. Pulpa de porc 16,9 lei kilogramul, iar pretul carnatilor pleaca de la 12,9 lei. Carnea tocata pentru sarmale porneste de la 9,9 lei, in timp ce organele de porc se pot gasi de sase lei.

Ca sa nu mai iti bati capul, in piete gasesti carnati de porc gata facuti

Coada la Piata Progresul

La Piata Progresul din Capitala erau, luni dimineata, zeci de oameni, cei mai multi dintre ei aflandu-se la hala de carne.

Slanina se vinde in piete deja afumata

In acest loc, preturile sunt accesibile pentru orice buzunar. Astfel, muschiuletul de porc are ca pret de pornire  23,5 lei kilogramul, iar pulpa 18,9 lei. Capul de porc costa 5,5 lei kilogramul, in timp ce soriciul este 15 lei. Pe langa asta, aici gasisti si varza murata, produs indispensabil pentru prepararea sarmalelor. Pretul este de 2,3 lei pentru un kilogram.

In mai toate pietele gasesti varza murata pentru a face nelipsitele sarmale

Soriciul subtire cu bani multi se obtine

Dupa cum ne-am obisnuit, la polul opus din punct de vedere al preturilor este Piata Dorobanti, cea mai scumpa din Capitala. Pe langa produsele de fite, aici am gasit si sorici, iar pretul ne-a lasat cu gura cascata si ne-a pus pofta-n cui!

Chiar de dimineata in piete era aglomeratie mare

Daca in celelalte piete din Capitala soriciul nu depaseste 16 lei pentru un kilogram, in centru, pretul este de aproape 80 de lei!

Primarul sectorului 4 a verificat personal vanzarea carnii in pietele administrate de el

In Sectorul 4 se afla singurul punct din Capitala pentru depistarea trichinelozei

Cristian Popescu Piedone a redeschis singurul punct de control sanitar-veterinar din Capitala, amenajat in incinta Pietei Progresul. Acesta functioneaza cu sprijinul Autoritatii Nationale Sanitar – Veterinare pentru Siguranta Alimentara si vine in spiritul respectarii normelor de igiena si siguranta alimentara, fiind  pus la dispozitia cetatenilor in aceasta perioada.

Coada la controlul carnii de porc

CITESTE SI:

Ce au facut pietarii cu doua saptamani inainte de Craciun! Cat a ajuns sa coste un brad natural!

Harta celor mai tari petreceri de Revelion din Capitala! Vezi unde poti sa marchezi trecerea in 2015!

Afla care au fost cele mai cautate destinatii exotice pentru Revelionul din acest an! Romanii au platit mii de euro pe bilete!

Centrul nici nu a fost bine deschis, iar zeci de oameni isi asteptau la rand pentru a efectua examenul trichineloscopic carnii de porc. “Punctul de Control este deschis in perioada 10 – 24 decembrie a.c. si 27 – 31 decembrie a.c., avand urmatorul program de lucru: de luni pana vineri, intre orele 9.00 – 18.30, iar sambata si duminica, intre 9.00 si 16.00”, ne-a declarat Stefan Florescu, directorul Administratiei Pietelor Sector 4. (A.S.)
 

This browser does not support the video element.