Cremele de corp ne fac sa transpiram mai des

De: Cancan
Publicat: 07/08/2011 | 00:00
Suparator. Daca oricat de mult te-ai feri de caldura transpiratia tot apare, poate ca este cazul sa renunti la cremele de corp

Muscaturile de tantariAi investit intr-un aparat cu ultrasunete care sa alunge tantarii? Departamentul de Entomologie de la Universitatea Purdue sustine ca ai aruncat banii pe fereastra, acestea fiind total ineficiente. Si nici spray-urile antitantari nu au scapat de controverse. Deci, pliciul este unica rezolvare?Solutia: O clinica americana sustine ca vitamina B (necesara sistemului nervos) schimba mirosul corpului, facandu-l neatragator pentru insecte. Asadar, un supliment de vitamina B nu strica, mai ales daca vei petrece mult timp langa un lac, rau sau mare. In cazul muscaturilor severe e nevoie de aplicarea unui unguent cu hidrocortizon.

TranspiratieE normal ca temperatura ridicata de afara sa-ti provoace transpiratie, dar nu e normal sa transpiri chiar si atunci cand stai la racoare sau la o temperatura mai mica de 25 de grade Celsius. Putine femei stiu ca majoritatea cremelor de corp astupa, practic, porii pielii, fapt ce face ca transpiratia sa se produca mult mai des si mai abundent, provocand si probleme estetice, precum acneea.Solutia: Laptele de corp este mult mai gentil, iar daca nu poti renunta la creme, opteaza pentru cele special concepute pentru acest anotimp si aplica-le intr-un strat subtire.

FoliculitaIn concediu vrei sa profiti de tot timpul disponibil si recurgi la lama de ras pentru a scapa de parul nedorit. Acesta este primul factor care favorizeaza aparitia acelor mici bubite de dupa epilat. Mai mult, si apa sarata irita dermul, si asa agresat de lama, favorizand infectia la radacinile de par. Mai exista si un alt tip de foliculita, numita „foliculita inotatorului”, ce apare in mod tipic dupa 72 de ore de la inotul in piscina. Solutia: Igiena corespunzatoare si epilarea cu doua zile inainte de a lua contact cu apa sarata de mare sau cea de piscina (care contine clor) te pot apara de aparitia bubitelor. Un tratament medicamentos poate fi prescris doar de medic, deoarece este bazat pe antibiotice.

FotofobieSensibilitatea sau intoleranta la lumina sunt des intalnite pe perioada verii. Soarele, lumina fluorescenta si lumina incandescenta pot crea disconfort, migrene, ameteala, senzatia de greata. Fotofobia este insa mai usor de prevenit decat de tratat, mai ales in cazul copiilor. Este adevarat si faptul ca persoanele cu ochii deschisi la culoare sunt mult mai predispuse la aceasta afectiune.Solutia: Purtarea ochelarilor de soare de calitate, care sa diminueze puterea luminii si a razelor UV este obligatorie. Cum e vorba aceea… Dai un ban, dar stii ca face!

Sindromul colonului iritabilVara si toamna simptomele colonului iritabil se simt cel mai puternic. Si din cauza alimentatiei bogate in fructe si legume (care fermenteaza si provoaca o aciditate mai mare in sistemul digestiv), cat si a mancatului la ore nepotrivite. Activitatile distractive trec pe primul loc (statul la plaja intrega zi, iesitul in oras seara si calatoriile), facandu-te sa mananci pe apucate, deseori produse de tip fast-food. Solutia: Ceaiuri peste ceaiuri. Hidratarea este foarte necesara in ameliorarea simptomelor colonului iritabil (crampe, constipatie, diaree etc.). Plantele medicinale precum teiul, salcamul, menta si coada soricelului sunt leacurile ideale, avand proprietati antiseptice, antispastice si sedative.